Победа Црвене звезде у Нишу

28

Одбојкаши Црвене звезде остварили су победу у првој утакмици четвртфинала Купа Србије против Ниша резултатом 0:3, по сетовима 18:25, 29:31, 18:25.

Црвено-бели су тако наставили са серијом утакмица без изгубљеног сета у домаћим такмичењима и налазе се надомак пласмана на Финални турнир Купа Србије.

Нишлије су пружиле снажан отпор шампиону Србије који је тек у завршници првог сета, серијом од 5:0, стигао до озбиљније предности коју је претворио у вођство – 18:25.

Наши одбојкаши су имали вођство и током већег целог другог сета и изгледало је да ће лако дуплирати своју предност. Ипак, домаћини се нису предавали и успели су да изједначе пред крај сета (24:24). Црвено-бели су стизали до сет лопти, одбојкаши Ниша до изједначења, али је Звезда коначно успела да преломи сет у своју корист – 29:31.

Домаћи тим је у наставку изгубио ритам игре, што је Црвена звезда искористила. Повела је са убедљивих 14:6 и чинило се да ће убрзо стићи до нове победе. Међутим, домаћин је серијом од 5:0 смањио на само три поена заостатка, али су одбојкаши Звезде били мирни и на крају су забележили максимални тријумф – 18:25

Најефикаснији на мечу били су Немања Јаковљевић и Александар Благојевић са по 20 освојених поена.

У четвртфиналу Купа Србије играју се две утакмице. Реванш меч је на програму у суботу 26. децембра од 17 часова у дворани УСЦ Вождовац на Бањици у Београду.

Пропозицијама такмичења, у случају да обе екипе остваре по једну победу, пласман у полуфинале ће изборити екипа која има бољи сет количник. Уколико је сет количник идентичан, пласман на Финални турнир ће изборити екипа која има бољи поен количник (појединачно за сваку утакмицу). У случају да је и поен количник идентичан о пласману у полуфинале ће одлучити “златни сет”.

Ниш – Црвена звезда 0:3 (18:25, 29:31, 18:25)
Ниш – Дворана: Чаир. Гледалаца: 300. Судије: Јанковић и Савић. Трајање меча: 84 минута.
НИШ: Пејчић, Кубуровић 2, Перовић 14, Јелић 4, Стаменковић, Стојковић 10, Мијалковић 11, Ангеловски (либеро), Илић 6, Јовић 2. Нису играли: Ракић и Опачић. Тренер: Саша Стефановић.
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Јевтић (либеро), Милутиновић 7, Јаковљевић 20, Стојсављевић 8, Мунћан 5, Благојевић 20, Буцуљевић 2. Нису играли: Околић, Ђурђевић, Шкрбић, Гмитровић, Вељовић. Тренер: Драган Кобиљски.

Претходни текстТенисери Звезде одбранили шампионску титулу
Следећи текстСаопштење ФК Црвена звезда