Буцуљевић: Неће бити лако играти у Чаиру

26

Прва утакмица четвртфинала 51. Купа Србије у конкуренцији одбојкаша између Ниша и Црвене звезде одиграће се сутра (среда, 23. децембар) у Нишу.

Црвено-бели су се у овој сезони састали са екипом Ниша у оквиру 6. кола Винер Штетише Супер лиге када су славили максималним резултатом 3:0, по сетовима је било 25:20. 26:24, 25:22. Ниш је можда и најпријатније изненађење лиге. Новајлија у елитном друштву се налази на 4. месту на табели са 6 победа и три пораза.

Капитен Звезде Максим Буцуљевић нада се успешном завршетку године.

Пошто су ове две утакмице последње у овој календарској години потрудићемо се да оставимо што бољи утисак, да заслужено одемо на пар дана одмора. У Нишу нас очекује тежак меч. Знамо да није лако играти у Чаиру. За многе од нас то ће бити први пут да играмо у тој хали, пошто су они ове године ушли у Супер лигу. Ниш је ове сезоне показао да је озбиљан ривал тиме што има само три пораза у лиги – изјавио је организатор игре црвено-белих, а потом је додао:

Не знам шта се дешава са њиховим првим коректором. Није играо у недељу против Војводине, па не знам да ли има проблема са неком повредом или ће играти против нас. У сваком случају то нас неће пореметити, јер ако ми будемо играли добро онда ћемо и славити – рекао је Буцуљевић.

Капитен црвено-белих је веома задовољан резултатима у првом делу сезоне.

Драго ми је што смо и ове године „презимили“ у Европи, што ћемо дочекати јануар у Купу изазивача. Биће ми драго да се пласирамо и на Финални турнир Купа Србије и наравно драго ми је што смо лидери у првенству што на почетку сезоне нико није очекивао. Жал остаје за Супер Купом, али морало је и то једном да се деси. Биће ми најмање жао ако успемо да се домогнемо осталих трофеја – казао је Буцуљевић и наставио:

На почетку сезоне, баш у Супер Купу против Војводине, је све то изгледало врло проблематично. После пораза у Супер Купу изгубили смо и у првом колу против Спартака у Љигу и мислим да је већина људи помислила да можемо да упаднемо у неки већи проблем. Али, ми смо доказали, пре свега нашим радом и вољом, да можемо да добијемо све утакмице. То се и десило у лиги. Све утакмице смо добили, и то са 3:0 што се у последњих пар година није десило. Могу да кажем да сам презадовољан, пошто је ово опет неки нови тим. Сваке године се дешава да дођу нови одбојкаши који нису искусни за овако нешто, као што је играње у Црвеној звезди. Долазе из клубова који су или испадали из лиге или су били у другом делу табеле, па је за њих све ово ново, где морају да побеђују свака два дана. Врло сам задовољан како све то изгледа и надам се да ће тако и бити у оном најбитнијем делу сезоне, када се будемо борили за трофеје – закључио је Буцуљевић.

Прва утракмица четвртфинала Купа Србије између Ниша и Црвене звезде игра се у среду 23. децембра од 17 часова у дворани Чаир у Нишу. Меч ће судити Мирко Јанковић и Дарко Савић.

У четвртфиналу Купа Србије играју се две утакмице. Реванш меч је на програму у суботу 26. децембра од 17 часова у дворани УСЦ Вождовац на Бањици у Београду.

Пропозицијама такмичења, у случају да обе екипе остваре по једну победу, пласман у полуфинале ће изборити екипа која има бољи сет количник. Уколико је сет количник идентичан, пласман на Финални турнир ће изборити екипа која има бољи поен количник (појединачно за сваку утакмицу). У случају да је и поен количник идентичан о пласману у полуфинале ће одлучити “златни сет”.

Претходни текстМеч са Фенербахчеом померен на осми јануар
Следећи текстИН МЕМОРИАМ: Дејан Брђовић (1966–2015)