Звезда тријумфом завршила јесењи део првенства

38

19. победом у низу, Црвена звезда је окончала једну од најуспешнијих полусезона у историји. Јавор није успео да заустави црвено-беле, који су славили победу резултатом 3:0.

Црвена звезда је повела рано, и на тај начин умногоме одредила ток ове утакмице. Након соло продора Марка Грујића и блокираног ударца, лопта је стигла до Хуга Виеире који је још једном демонстрирао какву технику поседује, и низом дриблинга успео је да превари чуваре и затресе мрежу. Овај рани гол нашег нападача добија на значају када се зна да је терен у Ивањици био у изузетно лошем стању, а како је време одмицало, у све горем. Киша која је почела да пада средином првог полувремена отежавала је фудбалерима кретњу јер је долазило до проклизавања.

Најбољу прилику да изједначи Јавор је имао одмах након примљеног гола, али Доцић није успео да погоди оквир гола из добре ситуације. Црвена звезда је препустила домаћину посед лопте, а своју прилику је чекала из контранапада и брзе транзиције. И управо је на тај начин Звезда успевала да ствара прилике. Марко Грујић је приликом сваког продора радио шта је хтео, а Славољуба Срнића је статива спречила да дуплира Звездино вођство.

И у другом полувремену је Црвене звезда поново на време постигла гол, и решила питање победника. Хуго Виеира, који се увек нађе на правом месту, у 56. минуту је шутирао у даљи игао гола, Ђогатовић је успео само кратко да одбије лопту на коју је натрчао Плавшић и погодио за 2:0. Било је јасно да је од тог тренутка питање било једино којим ће се резултатом утакмица завршити. Фудбалску успаванку прекинуо је Александар Катаи у 70. минуту. Виеира је овога пута одлично асистирао, Катаи заобишао голмана и рутински пласирао лопту у мрежу.

Војо Ћалов, који је на овој утакмици водио екипу услед суспензије Миодрага Божовића, шансу је пружио и Предрагу Сикимићу, Луки Јовићу, али и Зорану Рендулићу, који је након више месеци поново заиграо. До краја утакмице није било промене резултата, и тако је Црвена звезда забележила и 19. узастопну победу и на историјски начин окончала јесењи део сезоне 2015/16 који ће дуго бити памћен по многим рекордима.

Након утакмице, тренер голмана Црвене звезде, Срђан Максимовић, је у одсуству тренера Божовића похвалио екипу на великом успеху.

Честитам играчима на низу победа због којег су ушли у историју клуба. И треба да уђу у историју, ова генерација је то заслужила. То су сјајни момци који поседују квалитет и карактер за тако нешто. Одиграли смо паметно, у оваквим условима, јер не може се очекивати на оваквом терену неки лепши фудбал. На крају, три бода су најважнија – рекао је Максимовић.

Јавор – Црвена звезда 0:3 (0:1)
Стадион: „Крај Мораве“. Гледалаца: 2500. Судија: Данило Грујић (Ниш). Стрелци: Виеира у 5′, Плавшић у 56′ и Катаи у 70′.
Јавор: Ђогатовић, Гајић, Колаковић, Јосовић, Ђокић, Ајуру, Доцић, Гафуров, Елиомар, Дражић, Милетић.
Резерве: Кнежевић, Вујовић, Швоња, Стојаковић, Миловић, Чечарић, Зечевић.
Црвена звезда: Кахриман, Петковић, Јовановић, Луковић, Ибањез, Грујић, Ристић, Катаи, Плавшић, Срнић, Виеира.
Резерве: Супић, Рендулић, Анђелковић, Цветковић, Матос, Јовић, Сикимић.

Претходни текстПромовисан календар „Звезда је Звезда 2016“
Следећи текстЦрвено-беле савладале Краљево