Плавшић: Дођите да прославимо прво место

65

Један од јунака (а било их је много) убедљиве победе Црвене звезде у малом градском дербију, несумњиво је и Срђан Плавшић.

Звездин фудбалер је још једном одиграо сјајну утакмицу у црвено-белом дресу, и као и комплетан тим, под утиском је убедљиве победе.
Било је то вече које ћемо дуго памтити. Једна од оних утакмица које се не заборављају. Уложили смо много како бисмо против Чукаричког оставили добар утисак, и много нам се и вратило. То је, на крају, велика победа целе екипе, предвођене тренером Божовићем који је пронашао начин да од нас направи тим који прихвата само победе – објашњава Плавшић.
Црвена звезда је постигла чак седам голова, али упркос томе што се није уписао у стрелце, Срђан Плавшић је од стране многих „проглашен“ за играча утакмице, што довољно говори о партији коју је пружио на Бановом брду.
Нисам изненађен ни својом добром партијом, нити партијом мојих другова. Били смо много мотивисани уочи утакмице, желели смо више од свега да оставимо добар утисак како бисмо се искупили за партију у Купу, и добра игра екипе је била само логична последица свега. Сваки гол који Црвена звезда постигне ми је много драг, наравно посебно су ми драги они код којих сам и сам учествовао – јасан је Срђан Плавшић.
Звездин хитроноги везиста је убедљиво најчешће фаулирани фудбалер, и уједно играч који је „изнудио“ највише жутих картона противничким играчима.
То ме прати кроз целу каријеру и већ сам се навикао на „батине“. Добро се носим са тиме, бржи сам од већине фудбалера, и претпостављам да је то једини начин да ме зауставе. Не љутим се, не прија ми, али као што сам рекао, навикао сам се. Све је то део игре.
Црвена звезда ће у суботу, 12. децембра, последњи пут ове године играти утакмицу на свом стадиону. Улаз ће бити бесплатан за све навијаче који буду носили Звездин шал.
Очекујем велики број навијача јер ће то бити последња утакмица у Београду ове године, и прилика да сви заједно прославимо јесењу титулу. Чујем и да ће улаз бити бесплатан, па позивам наше навијаче да дођу и још једном уживају у добром фудбалу – рекао је Плавшић.

Претходни текстСветским шампионаима уручена признања
Следећи текстЗвезда наставила победнички низ