Звезда засијала на Бановом брду

64

17. у низу! И то каква!

Када би се сваког викенда играле овакве утакмице као данас на Бановом брду, нема сумње да би се, веома брзо, публика вратила на стадионе у Србији. Фудбалери Чукаричког и Црвене звезде приредили су навијачима фантастичну фудбалску представу, у којој је виђено много голова, дриблинга, лепих потеза и борбености. Обе екипе желеле су победу, али на крају је наш тим потпуно заслужено славио убедљиву победу.
Није почело добро за изабранике Миодрага Божовића. Већ у 3. минуту након корнера, најбољи у скоку био је Павловић који је свом тиму донео рану предност. Подсетио је почетак меча на неке раније дуеле ова два тима, али да овај, ипак, буде јединствен побринуо се најпре Марко Грујић. Играо се 15. минут када је Грујић након соло-продора шутирао са ивице казненог простора ка даљој стативи, а лопта се одбила у гол.

И после изједначења је настављено са добром игром, и већ у 19. минуту досуђен је пенал за Црвену звезду. Плавшић и Петковић су лепо комбиновали по десној страни, а након асистенције Петковића, Виеира је повучен са леђа, и није било дилеме за главног арбитра. Играо се 20. минут када је Луис Ибањез рутински извео казнени ударац и донео Звезди прво вођство на мечу.

Ако је неко помислио да ће то бити довољно за победу, свакако се преварио. Чукарички је наставио са добром игром, контранапади су „севали“ на обе стране, а у 31. минуту поново је Павловић успео да издржи старт Луковића, устане, поново дође до лопте и из непосредне близине погоди ближи угао Кахримановог гола. Међутим, Црвена звезда је по ко зна који пут ове сезоне успела да постигне гол у самој завршници првог полувремена. Најзаслужнији за ново вођство Црвене звезде био је Срђан Плавшић који је „продао“ одличан дриблинг свом чувару, сјајно послао асистенцију у срце шеснаестерца, а на правом месту нашао се Славољуб Срнић који није желео да прославља погодак против свог некадањег клуба.
Каквих 45 минута на Бановом брду!

А шта тек рећи за других 45 минута, макар гледано из црвено-белог угла? Виђена је права рапсодија прелепих голова у режији Звездиних фудбалера. Најпре је у 51. минуту Марко Грујић преварио двојицу фудбалера, додао до Хуга Виеире који је такође прошао између двојице чувара, ушао у казнени простор и погодио супротан угао гола. Утакмица је била решена само који минут касније када је други жути картон добио Стојковић, након прекршаја над Плавшићем. Срђан Плавшић је, као и на свакој утакмици, и овога пута био најчешће фаулирани играч нашег тима.

Црвено-бели су диктирали темпо и дешавања све до краја утакмице. Као да су наши фудбалери желели да покажу да је утакмица против Борца била само лош дан, и у томе су у потпуности успели. У 61. минуту виђена је права „бомба“ Луиса Ибањеза који је са скоро 30 метара из слободног ударца погодио мрежу и додатно отежао избор за најлепши гол ове утакмице. Слично је урадио и Хуго Виеира. Како описати низ дриблинга којима се у 75. минуту ослободио чак четворице чувара и из непосредне близине, након лажњака, погодио мрежу? Једино питање које се постављало у тим тренуцима било је само колико ће голова Црвена звезда постићи до краја утакмице.

Миодраг Божовић је на терен при крају утакмице послао Јовића, Ристића и Сикимића, а управо је Лука Јовић био тај који је по седми пут затресао мрежу „брђана“. Доналд и Плавшић су изнели лопту на десној страни, она је стигла до самог Петковића који је несебично асистирао Јовићу за седму рецку када су голови Црвене звезде на овом мечу у питању.
Какав одговор фудбалера Црвене звезде након елиминације из Купа, и какав доказ квалитета и хемије који овај тим поседује. Изједначен је још један од рекорда, а већ наредног викенда, против Радника, биће прилика да се и он обори.

Чукарички – Црвена звезда 2:7 (2:3)
Стадион: „ФК Чукарички“. Гледалаца: 4.500. Судија: Александар Васић (Нови Жедник). Стрелци: Павловић у 3′ и 31′ за Чукарички, а Грујић у 15′, Ибањез у 20′ (пен) и 61′, Срнић у 45′, Виеира у 51′ и 75′ и Јовић у 84′ за Црвену звезду.
Чукарички: Стевановић, Пјасентин, Д. Срнић, Мандић, Б. Јанковић, Матић, Павловић, Стојковић, Остојић, Бојић, Бољевић.
Резерве: Петрић, Башановић, Ранђеловић, Ади, Н. Јанковић, Јовановић, Миросављевић.
Црвена звезда: Кахриман, Петковић, Павићевић, Луковић, Ибањез, Доналд, Јовановић, Грујић, Плавшић, Срнић, Виеира.
Резерве: Супић, Анђелковић, Цветковић, Ристић, Матос, Јовић, Сикимић.

Претходни текстЦрвено-бели отпутовали у Ново Место
Следећи текстСрђан Максимовић: Велика победа