Божовић: Радује ме то што Борац најављује победу

32

У среду, 2. децембра, на програму ће бити утакмице осмине финала Купа Србије. Црвена звезда ће на стадиону „Рајко Митић“ од 17 часова угостити чачански Борац.

Шеф стручног штаба Црвене звезде, Миодраг Божовић, позива на опрезност јер сматра да је Куп такмичење у којем се изненађења дешавају много чешће него у првенству.
Наш циљ ове године је да направимо што бољи резултат и у Купу. То је такмичење другачије од првенства јер нема поправног уколико се киксне и често се догађају изненађења. Ако приступ утакмици није одговарајући, аутсајдери често победе фаворита. Видим да су у Чачку много расположени и да нам прете да ће нас победити. Драго ми је јер то је још један мотив за нас да се припремио како треба. Наравно да би све осим наше победе било изненађење, али ми ћемо све учинити да до њега не дође. Не очекујем много голова, то је ипак Куп и те утракмице су теже од првенствених – јасан је „Гроф“, који сматра да је екипа из Чачка и након одласка Ненада Лалатовића наставила да игра добар фудбал.
Нисам приметио никакве веће промене, играчи који су носили игру Борца наставили су то да раде и након доласка новог тренера. Кнежевић и Вујаклија постижу голове, исти људи раде исти посао. Вујаклија је против нас у првенству постигао два гола, додуше други из офсајда. Како сачувати Вујаклију? Пошто он свира виолину, ми ћемо засвирати контрабас – нашалио се Божовић.
Звездин тренер је најавио неколико промена у екипи.
За нас је свакако хендикеп неиграње Катаиа јер је он један од наших најважнијих играча. Немамо других кадровских проблема, опоравио се и Саво Павићевић, али не верујем да ћемо са њим ризиковати. И сутра ћемо извести онај тим за који мислимо да је најјачи. Можда ћу направити две промене у саставу, не више. Имамо доста играча који чекају своју шансу и нису добили прилику, и сада ће имати прилику да покажу да су квалитет за Црвену звезду. Пенале никада нисам увежбавао са екипом, јер сматрам да се пенал изводи главом, а не ногом – закључио је Божовић.

Претходни текстКарте за Борац од среде у продаји
Следећи текстВелики преокрет и тријумф у Крагујевцу