Божовић и Сикимић пред Вождовац

46

У Медија центру стадиона „Рајко Митић“ одржана је још једна конференција за медије, а уочи утакмице Црвена звезда – Вождовац која ће бити одиграна у дневном термину, у суботу 28. новембра од 13 часова.

Представницима медија обратили су се шеф стручног штаба Црвене звезде, Миодраг Божовић, и фудбалер Предраг Сикимић.
Биће ово још једна утакмица нас против нас самих, као и против статистике. Победили смо већ 15 утакмица заредом, и некако се сада више боримо против себе него протиов противника. У Нишу смо победили захваљујући изванредној борби и залагању свих играча, без обзира на то што поштујемо Вождовац, ако будемо играли онако како ми можемо, требало би очекивати нашу победу – рекао је Миодраг Божовић, који није забринут за квалитет терена на којима се ће играти у наредном периоду.

Мислим да не би требало да буде толики проблем јер имамо две утакмице на Маракани где неће бити лош терен, мислим да неће бити ни на Бановом брду, једино може бити проблема у Ивањици.

Предраг Сикимић је управо у дресу Вождовца успео да савлада тадашњег чувара мреже Црвене звезде, Предрага Рајковића. Ипак, црвено-бели су начинили преокрет, и започели невероватан низ победа који и даље траје.

Још једна утакмица у серији и ја се надам и 16. победа. По мом мишљењу, Вождовац је један тврд противник и сигурно неће доћи спуштеног гарда, тражиће своју шансу, а на нама је да то стопирамо. Ако будемо на нивоу који показујемо већ доста дуго, мислим да нећемо имати неких већих проблема. Самопоуздање које поседује екипа нам даје за право да верујемо у победу јер је то једини циљ за сутра. Јако поштујем екипу Вождовца, али не желим ни да их преценим. Доћи ће да играју, уверен сам, са два класична задња веза и тражиће шансу из контранапада јер имају брзе бочне играче, то је све што могу да кажем – истакао је Сикимић.

Звездин тренер је нагласио да не жели да говори о именима евентуалних појачања.

Не бих желео да коментаришем имена појачања јер тиме правим лошу услугу нама пре свега. Уколико све буде како треба, у плану је да сада на зиму доведемо два квалитетна играча, и још двојицу у мају или јуну, пред почетак квалификација. Јако ми је жао играча који не играју јер по први пут сам наишао на групу играча која тренира, не игра и не протестује. Има ту играча који би у другим екипама сигурно имали водећу улогу, али, нажалост, може да игра само 11 на терену и још неколицина резерви. Покушаћемо да на један фин и коректан начин нађемо решење за све, да неке проследимо на позајмицу, а некима пронађемо ангажман у иностранству.

Претходних дана поново се писало и о финансијској ситуацији у клубу.

Ми немамо управу, тако да немам коме да постављам ултиматум. Само упозоравам да ако се до 16. децембра не исплати оно што се играчима дугује, може да се растури ова екипа која је показала да може да постигне доста тога. Мислим да ће се, ипак, наћи начина да се играчи исплате до 16. децембра. Без обзира на све, мислим да нико не размишља о парама док игра. Видели сте како су се радовали головима у Нишу, као да смо освајали титулу, а не играли обичну утакмицу. Играчи су, тако мислим, а они могу да ме демантују, ту сви за једног и један за све, и сигурно неће бити никаквих проблема са те стране, али једног момента нешто мора да се деси и да се реши. Звезда мора да финансира саму себе, не сме да чека помоћ. Играње сваке године у европи је решење за Звездине проблеме. Имали смо шансу пре две године да изборимо пласман у Лигу Шампиона, али када тада није обезбеђена лиценца, мени је сада много све сумњиво ово што се дешава – закључио је „Гроф“.

Претходни текстРадоњић: „Падали су многи, може и Реал“
Следећи текстОдређени парови четвртфинала Купа Србије