Звезда славила против Југовића

44

Рукометаши Црвене звезде савладали су екипу Југовића у Београду резултатом 32:30 (15:13) у 9. колу Супер лиге Србије и задржали вођство на табели након првог круга такмичења.

Црвено-бели су у финишу првог полувремена успели да анулирају заостатак од три гола и поведу. Од 26. минута нису испуштали вођство које је почетком другог полувремена достигло пет голова разлике. Међутим, Југовић се брзо вратио у игру и претио до самог краја.

Гости из Каћа су боље отворили утакмицу и повели са 3:1 преко Лисице и Врговића, да би екипа Ненада Перуничића нешто касније направила серију од 3:0. Мрежу су затресли Радосављевић, Бабић и Мандић, па су домаћи повели са 6:5. Екипа Југовића је стрпљиво чекала своју шансу. Врговић, Лисица и Травар били су креатори новог преокрета и највећег вођства гостујућег тима од 11:8 у 21. минуту.

Звезда се тада тргнула из летаргије и направила серију од 4:0 за још један преокрет. Поново су у главним улогама били Бабић, Радосављевић и Мандић, а када су им се у нападу прикључили Дамњановић и Драгутиновић резултат је почео да расте, да би Мандић после поготка Селешија вrатио два разлике (15:13) за крај првог дела игре.

У наставку црвено-бели убитачним ритмом успевају да побегну на +5 (21:16) у 38. минуту. Одбрана је заиграла још сигурније, Златановић је бранио на високом нивоу, а Никола Дамњановић је постигао важне голове у новој Звездиној серији од 3:0. Гости преко расположеног Белоша успевају да приђу на два разлике, али екипа из престонице одбија њихов налет новим голом Дамњановића.

Да ни овај меч неће проћи без драме било је јасно у 52. минуту, када рукометаши Југовића успевају да смање на 26:27. До самог финиша гости су дисали за врат лидеру на табели, да би црвено-бели у самом финишу успели да сломе њихов отпор и са два гола у низу побегну на 32:29 у 59. минуту.

По седам голова за победнички састав постигли су Никола Дамњановић и Ненад Мандић, а по пет пута су мрежу погађали Урош Радосављевић, Дејан Бабић и Александар Драгутиновић. Голман Дејан Златановић је одлично бранио и оставио сјајан утисак. У екипи Југовића најефикаснији је био Никола Врговић са 10 погодака, док се Немања Белош шест пута уписао у стрелце.

Црвена звезда – Југовић 32:30 (15:13)

Београд – Дворана: СЦ Шумице. Гледалаца: 200. Судије: Ненадић (Младеновац) и Стефановић (Београд). Седмерци: Црвена звезда 3 (2), Југовић 5 (3). Искључења: Црвена звезда 8, Југовић 6 минута.

Црвена звезда: Јанкетић, Бојичић, Радосављевић 5, Драгутиновић 5 (2), Дамњановић 7, Гачевић, Антељ, Драшкић, Станковић, Златановић, Тодоровић 2, Мандић 7, Бабић 5, Слободан Димитрић 1, Леовац, Милутиновић.

Југовић: Селеши 3, Врговић 10 (2), Јањић, Лисица 4, Павловић, Покрајац 2, Каран, Вјештица, Куртеш, Кочић, Вуковљак 1, Милосављев, Ратковић, Матић, Белош 6 (1), Травар 4.

Звезда је тренутно сама на врху табеле са 15 бодова, а уколико Слога не победи на тешком гостовању у Шапцу против Металопластике у среду, црвено-бели ће остати усамљени на челу уочи 10. кола у коме гостују против Радничког у Крагујевцу.

Претходни текстЈош један пораз црвено-белих у Сплиту
Следећи текстЗвезда боља од Звијезде