Победа Звезде у новој Хали спортова у Краљеву

57

У новој спортској дворани у Краљеву, отвореној почетком ове године, одиграна је прва одбојкашка утакмица. Пред око 1.000 гледалаца домаћи тим Рибница дочекао је Црвену звезду која је тријумфовала са максималних 0:3, по сетовима 18:25, 24:26, 17:25, у 5. колу Винер Штетише Супер лиге.


 
Почетак меча припао је домаћима, повели су „мускетари” 5:2, Звезда ухватила прикључак на 9:9, а на технички тајм аут се отишло са вођством домаћих 12:11. Рибница је повела 15:12, али су тада наши одбојкаши почели да играју, дуга серија сервиса Околића и одличан Благојевић у нападу и за час је на семафору стајало 16:22. До краја овог дела игре Рибница је узела још само два поена – 18:25.
 
Црвено-бели су боље почели други сет, брзо су повели 1:4, али је домаћин успео да се брзо врати у меч. Изједначење је стигло при резултату 7:7, а потом су домаћи и повели 10:9 и на технички тај аут отишли са предношћу од 12:10.
 
После сервиса Илића домаћи су дуплирали предност што је натерало Кобиљског да затражи први тренерски тајм-аут. Уродио је плодом јер су Београђани везали четири поена за изједначење, па су уследиле и прве измене у Рибници.
 
То није тргло играче Рибнице, па је при вођству наших одбојкаша од 15:17 уследио и тајм аут стратега Краљевчана. Уследила је резултатска клацкалица у којој су јаче нерве имали одбојкаши Звезде искористивши другу сет лопту 24:26.
 
У трећем сету било је видљиво залагање домаћина да остане у мечу и тежња црвено-белих да све заврше без изгубљеног сета. На техничком тајм-ауту пулени Драгана Кобиљског су имали минималну предност 11:12 коју су љубоморно чували и константно увећавали.
 
Било је јасно у тим тренутцима да је домаћин немоћан за јачи отпор и само се чекао коначан крај, а он је уследио после испуцаног аута Усиљанина за коначних – 16:25.

Најефикаснији у Црвеној звезди био је Александар Благојевић са 14 поена, док су Немања Јаковљевић и Александар Околић освојили по 8 поена. У тиму Рибнице истакао се Стефан Окошановић са 17 поена.

Већ у среду 25. новембра одбојкаше Црвене звезде очекује меч осмине финала Купа Србије против Клека Србијашуме у Зрењанину, а наредног викенда у 6. колу Винер Штетише Суперлиге црвено-бели дочекују новајлију екипу Ниш.

Рибница – Црвена звезда 0:3 (18:25, 24:26, 17:25)
 
Хала спортова у Краљеву. Гледалаца: 1.000. Судије: Александар Петровић (Ужице) и Иван Лазаревић (Шабац). Трајање меча: 70 минута.
РИБНИЦА: Илић 2, Окошановић 17, Адамовић 5, Ћосић 3, Вилимановић 1, Миловановић 9, Мочић (либеро), Усиљанин, Павловић 1, Сеизовић, Марковић, Пауновић. Тренер: Бошко Мачужић.
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Околић 8, Шкрбић 6, Стојсављевић 3, Мунћан 7, Благојевић 14, Буцуљевић 3, Јевтић (либеро), Јаковљевић 8, Ђурђевић, Гмитровић, Милутиновић, Вељовић. Тренер: Драган Кобиљски.

Претходни текстНови пораз црвено-белих
Следећи текстКК Црвена звезда први спортски бренд Србије