Божовић и Кахриман уочи Радничког из Ниша

40

На радост свих навијача Црвене звезде, првенственој паузи је дошао крај, и љубимци Звездине публике ће у недељу, 22. новембра, одиграти дерби утакмицу 18. кола Суперлиге.

Противник је Раднички из Ниша (17 часова), екипа која ове године игра константно, чврсто, и која је примила најмање голова у лиги. Тренер црвено-белих, Миодраг Божовић и голман који је јуче прославио 31. рођендан, Дамир Кахриман, верују у наставак победничке серије.
Мислим да нас очекује тешка утакмица јер је Раднички веома мотивисан противник, али ми ћемо покушати да наставимо серију победа како бисмо новом победом достигли један од рекорда о којима се пише. Имамо информације да је терен лош. У суштини, ми смо боља екипа од Радничког и ако одиграмо како можемо, победићемо. То је на папиру, али остаје нам да то покажемо и на терену. Знам да последњих година имамо лошу традицију против Радничког, али увек постоје традиције у фудбалу. Стално се дешава да је неки терен неугодан, али свака серија мора да се прекине. Нечија ће се прекинути у недељу, или наша или њихова. Не очекујем да ће нас напасти, очекујем да ће ирати на контранападе и да ће из прекида покушати да направе нешто више, с обзиром на то да имају високе играче. Нама би одговарало да они покушају да нас нападну јер и ми боље играмо када имамо више простора напред – јасан је Божовић.
Дамир Кахриман верује да евентуални лош терен може да одмогне и домаћину.
Можда нама и више одгивара што је терен лош. Ми смо гости, они су домаћини и можда им је жеља да нешто направе против нас. Ми ћемо гледати да искористимо њихов лош терен. Очекујем да пружимо добру партију – рекао је Кахриман, који се вратио и у А репрезентацију Србије.
Нисам изненађен позивом, јер је дошао након доброг рада. У великом сам клубу и овде се утакмице прате. Селектора добро познајем, и срећан сам што сам се вратио у репрезентацију. Већ 21 годину сам голман, надам се да ће и за мене важити она голманска – што старији то бољи.
Црвена звезда је управо против Радничког у трећем колу забележила и последњи кикс. Након те утакмице, уследила је импозантна серија победа која још увек траје.
После утакмица ништа не говорим играчима, обично уђем у свлачионицу, пружим руку и кажем им када је следећи тренинг. И када је добро и када је лоше, никада не држим говоре док су играчи уморни и пуни адреналина, увек сачекам да преноћи. А тада против Радничког сам им дао да преноћи две ноћи. Дао сам им два дана слободно да се не бисмо гледали, ни они мене ни ја њих, да одморимо и кренемо даље. Нисам тада помислио да ћемо направити овакву серију, али свакако сам био оптимиста – објаснио је „Гроф“, који у шаљивом тону каже да није пратио игре репрезентативаца.
Нисам пратио, имали смо свадбу. И сви су се изненадили што смо на свадби јели и пили. Ја се извињавам, следећи пут кад се буде женио неки наш играч, а разумете да је Супић ипак у годинама када му је ово последња шанса и морали смо да се веселимо, радићемо склекове и истрчавати деонице. Исто и овај препарачки „Ало“, написао како сам забранио генералном директору да улази у свлачионицу. Замислите ви било код тренера на свету који може да забрани генералном директору или председнику улазак у свлачионицу. Нека хијерархија мора да постоји. Са Терзићем сам у изванредним односима, а ко измишља ове вести и какав интерес има, ја не знам. Гаврић не пуши. Никада није запалио цигару у свом животу, можда му је Катаи случајно добацио његову. Ја пушим када има цигара, а када нема онда се суздржавам – у свом стилу је рекао Божовић.
Доста се последњих недеља пише о евентуалној продаји Марка Грујића.
Већ сам и рекао да је Марко изузетно добар момак, али исто тако није ни он старац Фочо, него има 19 година и није му свеједно када га сваког дана селе из једног клуба у други. Постоје неке ствари које сви морају да схвате – Звезда не може да живи од државне касе, мора сама да ствара новац, пре свега продајом играча. Постоји обострани интерес да Звезда њему изађе у сусрет, добро је за њега а добро је и за Звезду. Кад год се то деси – рекао је Божовић.

Претходни текстМилици Николић свечано уручена признања
Следећи текстНови пораз црвено-белих