„Радује ме што ћемо играти у новој хали у Краљеву“

29

Наредног викенда на програму су утакмице 5. кола Винер Штетише Супер лиге, а одбојкаши Црвене звезде ће гостовати Рибници у Краљеву.

Наши одбојкаши се после два пораза од финске ВаЛеПе у шеснаестини финала Купа ЦЕВ и пласмана у Куп Изазивача окрећу изазовима на домаћој сцени.

Црвено-бели су у претходном колу требали да дочекају Нови Пазар, али је тај дуел одложен за почетак децембра због обавеза те екипе у европским такмичењима. Претходно су изабраници Драгана Кобиљског одиграли три утакмице. На премијери су поражени од Спартака у Љигу са 3:0, али су онда уследила два тријумфа, против Војводине НС семе (3:0) и Инђије (0:3).

Одбојкаши Рибнице су лоше започели сезону и предстоји им грчевита борба за опстанак. Све четири утакмице које су одиграли у Винер Штетише Супер лиги су изгубили и налазе се на претпоследњем месту на табели са два освојена бода.

Никола Мунћан истиче да је за Црвену звезду у сваком мечу победа императив, па је исти случај и у дуелу са Рибницом.

Јасно је да када играте у Звезди свака утакмица мора да се победи. Зато очекујемо тријумф и у овом мечу. По нас би било повољно када би забележили победу у што краћем времену. Ушли смо у јак ритам такмица, када играмо на свака три-четири дана, и било би добро по нас да победимо што пре како би имали више времена за одмор и за даље припреме наредних мечева – изјавио је средњи блокер Црвене звезде, а потом је додао:

У Краљево одлазимо са опрезом. Рибница ове сезоне није статовала најбоље. Играће без великог оптерећења и даће све од себе да нас победе, јер победити Црвену звезду је за све противнике престиж – сматра Мунћан.

Црвено-бели у мечу против финске ВаЛеПе нису могли да рачунају на Вука Милутиновића који је повредио зглоб, али се он опоравио и требало би да буде на располагању тренеру Кобиљском.

Вук се опоравља и ушао је већ у тренажни процес. Не знам у ком ћемо саставу наступити у Краљеву, али сви смо здрави и спремни за нове победе – рекао је Мунћан који је изразио велико задовољство што ће играти у Новој хали спортова у Краљеву.

Заиста ми је драго и радујем се што ћемо у Краљеву играти у Новој хали спортова, јер је Рибница један клуб са дугом репутацијом у Супер лиги и стварно су заслужили да добију нову салу – истакао је Никола Мунћан.

Утакмица 5. кола Винер Штетише Супер лиге између Рибнице и Црвене звезде игра се у петак 20. новембра од 19 часова у Новој хали спортова у Краљеву. Меч ће судити Александар Петровић и Иван Лазаревић.

Претходни текстОдбојкашице Звезде у четвртфиналу Купа Србије
Следећи текстСимоновић Звездин до краја сезоне