У среду против Обилића у Купу Србије

76

Звездини рукометаши у среду од 18 часова у дворани Шумице дочекују екипу Обилића у четвртфиналу Купа Србије у групи Центар.

После победе на тешком гостовању у Пожаревцу (29:28) у којој је Дејан Златановић донео црвено-белима бодове тако што је одбранио седмерац у самом финишу, а изабраници тренера Ненада Перуничића задржали лидерску позицију у Супер лиги, пред екипом је и Куп утакмица против београдског Обилића.

Због слабијег пласмана у прошлој сезони, екипа из Љутице Богдана у Купу Србије се пробија кроз основни ниво у групи Центар. У осмини финала савладана је Лозница резултатом 29:26, а сада ће противник бити још озбиљнији. Међутим, то не мења Звездине амбиције које су увек највише, па ће настојати да преброди и ову препреку и стигне далеко у најмасовнијем такмичењу.

Сјајне партије у Пожаревцу су пружили Александар Драгутиновић, Дејан Бабић и Ненад Мандић, који су заједно постигли 23 од 29 голова. Капитен Дарко Тодоровић је одлично организовао игру, а у тиму су се после дуге паузе нашли браћа близанци Слободан и Станко Димитрић, иза којих је остао тежак период и повреде због којих су ван терена провели читаву годину. Спасоје Гачевић је са три поготка још једном потврдио да је прави бисер и светла будућност Црвене звезде, па је на крају извојевана заслужена победа на једном од најтежих гостовања у карневалској атмосфери коју су створили навијачи у Пожаревцу.

Црвена звезда и Обилић последњи пут су се састали у шампионату Србије 2011/12, када су црвено-бели на домаћем терену славили са 28:21, док је Обилић у првом делу сезоне био успешнији резултатом 27:25, али је на крају заузео последње место и испао из елитног ранга.

Витезови ове сезоне деле друго место са панчевачким Динамом у Супер Б лиги и боре се за повратак у друштво најбољих. Забележили су шест победа и два пораза, док су у Купу на старту елиминисали Раднички из Обреновца резултатом 40:30. Узданице Обилића су некадашњи истакнути играчи Звезде Стефан Ћирић и Слободан Павић. Ћирић је три пута проглашаван играчем утакмице ове сезоне, док је Павић у прошлом колу против Црвенке шест пута затресао мрежу, као и Мирослав Мирић, који је био најбољи у убедљивој победи од 35:23. Први стрелац екипе је Растко Аничић са 53 гола, а треба обратити пажњу и на Милорада Теодоровића, Николу Љубичића, Ненада Биочанина, Николу Миљаковића, Николу Бијелића и голмана, уједно и капитена екипе Горана Радовића.

Четвртфинале Купа Србије у групи Центар отвара дуел Студентског града и Новог Београда у уторак 17. новембра у земунској хали Пинки од 21 час и 30 минута. У среду је поред меча Звезде и Обилића на програму сусрет ОРК Металац – Колубара, који се игра у Ваљеву од 20 часова, а меч између Рудара и Мораве заказан је за 24. новембар у Костолцу од 18 часова. Утакмицу у Шумицама судиће београдски двојац Добросав Кнежевић и Срђан Лончаревић.

Црвена звезда – Обилић
Четвртфинале Купа Србије, основни ниво – група Центар
Среда, 18. новембар 2015.
Дворана Шумице – Београд, 18:00 часова

Претходни текстЗвезда по плану путује у Француску
Следећи текстТри медаље за Звездине пионире