Буцуљевић: Пред нама је изузетно тежак задатак

46

Одбојкаше Црвене звезде у уторак 17. новембра очекује реванш меч шеснаестине финала Купа ЦЕВ против финске екипе ВаЛеПа из Састамале.

У првом мечу у Финској црвено-бели су изгубили са 3:1, по сетовима 25:21, 25:22, 16:25, 25:18, за 104 минута игре. Одличну партију пружио је Душан Стојсављевић који је са 17 поена био најефикаснији појединац у првом мечу. Истакли су се и Александар Шкрбић са 16, односно Александар Гмитровић са 13 освојених поена.

Тренер Црвене звезде Драган Кобиљски истиче да ће екипа учинити све да дође до златног сета, а потом и пласмана у осмину финала.

Свесни смо да се сусрећемо са једном јаком екипом. Наш циљ је да одиграмо јако квалитетну европску утакмицу, а да ли ће то бити довољно видећемо по резултату на крају меча – изјавио је стратег црвено-белих.

Меч против Новог Пазара који је требао да буде одигран протеклог викенда је одложен, па су наши одбојкаши искористили паузу да се добро припреме за Финце.

У овом тренутку ова кратка пауза неће утицати на екипу, али оно што јесте проблем је да ће меч против Новог Пазара доћи у неком периоду када имамо много утакмица, тако да ће нам одлагање тог меча представљати проблем у будућности. У децембру би могли да одиграмо 12 утакмица што је заиста много за један месец – констатовао је Кобиљски.

Проблем за црвено-беле могла би да представља повреда зглоба Вука Милутиновића чији је наступ против ВаЛеПа под знаком питања.

Имамо проблем са Вуком Милутиновићем који је задобио повреду зглоба и то је хендикеп за нас. Међутим, ми морамо да се сконцентришемо на противника, а не на то шта нам недостаје – закључио је Кобиљски.

Капитен Црвене звезде Максим Буцуљевић очекује изузетно тежак меч.

Биће изузетно тешко. Они су искусан тим, у шта смо се у Финској и уверили. Нисмо играли тако лоше, већ нисмо успели да решимо контре и то нас је коштало једног или можда и два бода. Зато смо сада у незавидној ситуацији јер треба да победимо 3:0 или 3:1 да би се изборили за златни сет и можда пролаз даље. Имају веома искусне играче, имају интернационалце и то је један јако квалитетан тим који мало греши. Мораћемо да будемо на високом нивоу да би их победили. Спорт је такав да се не може ништа предвидети. Очекујем да ћемо уз једну добру партију, можда и једну од бољих ове сезоне, прво дочекати златни сет, а потом и славити пласман у осмину финала – рекао је Буцуљевић.

Реванш утакмица шеснаестине финала Купа ЦЕВ између Црвене звезде и ВаЛеПа Састамале игра се у уторак 17. новембра од 18 часова у дворани УСЦ Вождовац на Бањици у Београду. Улазнице за овај меч ће се продавати на улазу у дворану по цени од 200 динара. Меч ће судити Мауро Карло Гитре из Италије и Славиша Кузмановић из БИХ.

По пропозицијама ЦЕВ, уколико екипе освоје исти број бодова после две утакмице, укупног победника ће одлучити „златни сет“. За победе од 3:0 и 3:1 добијају се 3 бода, а уколико је резултат 3:2, победник добија 2, а поражени 1 бод.

Уколико елиминише Финце, Црвена звезда ће у осмини финала (2. и 16. децембар) играти против победника дуела Антверпен (Белгија) – Фоиникас Сирос (Грчка). Уколико изгубе од Финаца, црвено–бели ће такмичења наставити у шеснаестини финала (2. и 16. децембар) Купа Изазивача 2016. против победника дуела 2. кола Купа Изазивача: Анортозис Фамагуста (Кипар) – Хапоел Кфар Саба (Израел).

Претходни текстЗвездине ватерполисткиње одбраниле Куп Србије
Следећи текстЗвезда по плану путује у Француску