Пораз црвено-белих у Бугарској

23

Фудбалери Црвене звезде поражени су у пријатељској утакмици која је одиграна у Бугарској. Лудогорец је славио победу резултатом 3:1.

Испоставиле су се као тачне најаве из табора црвено-белих да ће ова утакмица бити веома тешка, јер је Лудогорец екипа која већ неколико година игра европска такмичења. Црвена звезда је, додуше ослабљена неиграњем неколицине битних играча, јако лоше ушла у утакмицу, и већ након четврт часа игре имала је два гола заостатка. Најпре је у 7. минуту Супић био немоћан након што је одбрана Црвене звезде дозволила да се чак тројица фудбалера Лудогореца нађу испред нашег голмана. Стрелац је био Марселињо. Нови шок уследио је само пет минута касније – погрешио је Доналд на средини терена, а Барбоса је искористио прилику која му се указала и повисио преднпст Бугара на 2:0.

Није Црвена звезда навикла ове сезоне да јури резултат, али само два минута касније имала је прилику, преко Сикимића, да се експресно врати у меч. Ипак, покушај ударца главом нашег нападача одбранио је чувар мреже домаћина. Запретио је и Ибањез нешто касније, али и Лудогорец који нову стопостотну шансу није искористио у 20. минуту. Могли су већ тада Бугари да реше утакмицу. До краја првог полувремена није било стопостотних прилика, већ само неколико покушаја на обе стране. У нашем тиму, ударце на гол упутили су Стојановић и Срнић.
Миодраг Божовић је одмах на полувремену посегнуо за првом изменом, и на терен је уместо Срнића послао Идана Вереда. И Црвена звезда је успела да смањи резултат већ у 48. минуту. Можда и најлепши потез на мечу извео је Доналд – са 20 метара је упутио силовит шут, и погодио под пречку. И као да је овај Доналдов погодак инспирисао и његове саиграче – управо су шутеви са дистанце били начин на који су Ристић, Стојановић, касније и Веред покушавали да донесу Звезди изједначење, али у томе нису имали успеха.

Значајан тренутак догодио се у 80. минуту, када је на терен ушао шеснаестогодишњи Лука Илић који наступа за кадете Црвене звезде. Минут касније, дилема око победника је отклоњена. Голман Супић није најбоље испуцао лопту, она је стигла до Афинија који је постигао и трећи гол за Лудогорец. На самом крају утакмице, у 89. минуту, прилику да дебитује за први тим Црвене звезде добио је и Лука Аџић, омладинац нашег клуба.
Резултатом 3:1 завршена је и утакмица у Разграду. Била је ово добра провера за нашу екипу, која се одмах након утакмице запутила ка Београду.

Лудогорец – Црвена звезда 3:1 (2:0)
Стадион: Лудогорец Арена. Гледалаца 2.500. Стрелци: Марселињо у 7′ и Кафу у 12′, Афини у 81′ за Лудогорец, а Доналд у 48′ за Црвену звезду.
Лудогорец: Стојанов, Пимента, Фернандес, Терзиев, Александров, Дјаков, Афини, Марселињо, Вандерсон, Лукоки, Барбоса.
Резерве: Аргилашки, Марем, Ангуло, Петров, Љубимиров, Смирнов, Ковачев, Почански, Педро, Чинчуков.
Црвена звезда: Супић, Цветковић, Павићевић, Мбођ, Ибањез, Доналд, Стојановић, Ристић, Срнић, Матос, Сикимић.
Резерве: Станковић, Рендулић, Анђелковић, Ахчин, Илић, Гаврић, Веред, Аџић.

Претходни текстРадоњић: „Максимално озбиљно на Игокеу“
Следећи текстЗвезда изгубила од Вршца