Пораз Звезде од ТЕНТ-а

54

Одбојкашице Црвене звезде доживеле су пораз у 5. колу Винер Штетише Супер лиге од обреновачког ТЕНТ-а са 1:3, по сетовима 25:23, 16:25, 18:25, 18:25.


 
Гошће су изненадиле Црвену звезду која је на овој утакмици представила и Ивану Ђерисило.
 
Њених 21 поен није помогло црвено-белима да остваре победу којој су се сигурно надале, али за коју нису пружиле максимум. Пораз је био неминован, јер су и поред вођства од 1:0 у наредна три сета биле потпуно надигране.
 
Први период наше одбојкашице су добиле уз добру игру, али и доста грешака гошћи. ТЕНТ је са доста респекта играо тај период игре, а како и не би када су са друге стране мреже биле две понајбоље играчице Србије свих времена Весна Читаковић-Ђуришић и Ивана Ђерисило.
 
Звезда би само до средине сетова бивала колико толико равноправан ривал, али су све завршнице припале разиграним гошћама.

Најефикаснија у редовима наше екипе била је Ивана Ђерисило са 21 освојеним поеном. Анастасија Секулић је додала 14, а Бојана Миленковић 11 поена. Незаустављива за црвено-беле била је Јелена Млађеновић која је за ТЕНТ освојила 25 поена.

Ово је други пораз Црвене звезде у Винер Штетише лиги. У наредном колу црвено-беле гостују Железничару у Лајковцу, а у среду 18. новембра од 19,30 часова Звездине даме гостују у Смедереву где ће одиграти меч осмине финала Купа Србије.

Црвена звезда – ТЕНТ 1:3 (25:23, 16:25, 18:25, 18:25)
Дворана: УСЦ Вождовац на Бањици. Гледалаца: 200. Судије: Зоран Радовановић (Стара Пазова) и Јован Јовановић (Београд). Трајање меча: 99 минута.
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Ђуришић 8, Секулић 14, Чанак 7, Миленковић 11, Пуцаревић, Ђерисило 21, Росић (либеро), Брђовић, Кецман, Маринковић, Радмилович,Тасић. Тренер: Александар Бошковић.
ТЕНТ: Митровић 9, Рогановић 7, Млађеновић 25, Вучићевић 14, Станимировић 8, Каличанин 11, Вукомановић (либеро), Ћеранић, Гајић, Пилиповић, Ђурић (либеро), Вељовић. Тренер: Маријана Боричић.

Претходни текстТренинг у Разграду
Следећи текстЕкипа спремна за гостовање у Пожаревцу