Црвено-беле у уторак дочекују Кралово Поле

47

Одбојкашице Црвене звезде очекује реванш меч шеснаестине финала Купа ЦЕВ против чешке екипе Кралово Поле. Црвено-беле су у првом мечу, у Брну, славиле са 2:3 и за пласман у наредну рунду такмичења неопходна им је победа било каквим резултатом.

У првој утакмици изабранице Александра Бошковића су успеле да после 2:0 за чешку екипу направе велики преокрет и тријумфују са 2:3. По сетовима је било 26:24, 25:21, 21:25, 16:25, 8:15.

По резултату први меч у Брну је био јако тежак, где смо од 0:2 дошли до 3:2. Кралово Поле је је доста искуснија екипа од наше. Истина је да по годинама нису претерано старије, али тих пар година, појединачно, кад се сакупи у глобалу, онда се види да је то доста искуснија екипа. Имају јако доброг коректора, то је Вендула Меркова, која је дугогодишња репрезентативка, изузетно квалитетан играч. Она нам је направила доста проблема и освојила је велики број поена у првој утакмици. Ту је и средњи блокер, Американка Џенифер Кеди, која је физички доминантна и која је и у нападу и у блоку јако квалитетна. Не бих желео да прогнозирам било шта, али свакако да ћемо одиграти најбоље што у том тренутку можемо – изјавио је тренер Црвене звезде Александар Бошковић.

На почетку сезоне црвено-беле су доживеле доста пехова. Бројне повреде захтевале су реакцију Клуба који је у кратком периоду реаговао и довео неколико искусних играчица.

Пред почетак сезоне смо имали доста тешких повреда. Милка Стијепић се повредила на припремама репрезнтације, Јелена Трнић и Николина Лукић су се повредиле на тренингу пред почетак сезоне, а Олга Јејић се повредила на „Шакотином меморијалу“. Дошле су Весна Читаковић Ђуришић, Љубица Кецман, а прикључила нам се и Ивана Ђерисило. Што се тиче тренажног процеса то иде у неком свом правцу. Тренирамо и радимо и из дана у дан је све боље. А што се тиче европских такмичења, Кецман и Ђерисило нису лиценциране, тако да нам оне, у овом тренутку, не могу помоћи на међународним мечевима – истакао је Бошковић.

Примач сервиса Бојана Миленковић сматра да црвено-беле могу до тријумфа и у Београду.

Екипа Кралово Поле нам је била непознат противник пре меча у Брну. Сада их већ мало познајемо. Требало би да уђемо сконцентрисано у меч, да не правимо неке глупе грешке јер ће нас оне доста коштати. Мислим да можемо да изнесемо добру игру и победу. Још ћемо се припремати за овај меч, али свакако очекујем победу и дбору утакмицу – истакла је Бојана.

Миленковићева је својим сјајним играма на почетку сезоне заслужила признање за најбољу одбојкашицу месеца октобра у Винер Штетише Супер лиги.

Диван је осећај. Нисам уопште очекивала да ћу баш ја бити најбоља протеклог месеца. Задовољна сам својом игром, налазим се у дборој форми. Награда ће ми бити пострек за даљи рад и тренирање и још боље игре – закључила је узданица црвено-белих.

Реванш меч шеснаестине финала Купа ЦЕВ између Црвене звезде и Кралово Поле је на програму у уторак 10. новембра од 18 часова у дворани УСЦ Вождовац на Бањици у Београду. Улазнице за овај меч ће се продавати на улазу у дворану по цени од 200 динара. Меч ће судити Вања Парванова из Бугарске и Еирини Моула из Грчке.

По пропозицијама ЦЕВ, уколико екипе освоје исти број бодова после две утакмице, укупног победника ће одлучити „златни сет“. За победе од 3:0 и 3:1 добијају се 3 бода, а уколико је резултат 3:2, победник добија 2, а поражени 1 бод.

Црвена звезда ће, уколико елиминише Чехиње, у осмини финала (9. и 16. децембар) играти против победника двомеча Волеј Кениц (Швајцарска) – ХПК Хаменлина (Финска). Уколико не успе да се пласира у осмину финала Купа ЦЕВ, Црвена звезда ће такмичење наставити у шеснаестини финала (9. и 16. децембар) Купа Изазивача 2016, против победника дуела 2. кола: ЦСМ Букурешт (Румунија) – Јединство Брчко (Босна и Херцеговина).

Претходни текстМаркус Вилијамс поново у Београду
Следећи текстИН МЕМОРИАМ: Милан Станчић – Лала (1944-2015)