Слога прекинула Звездину серију

50

Слога из Пожеге приредила је изненађење у Београду и славила против Црвене звезде у 7. колу Супер лиге Србије резултатом 28:26 (14:12). Пожежани су на тај начин прекинули серију црвено-белих од пет победа у свим такмичењима и нанели екипи Ненада Перуничића први пораз у сезони.

Гости су у наставку меча наметнули чврсту одбрану и створили велику залиху од седам голова разлике, коју Звезда није успела да стигне, иако је четири минута пре краја смањила на два гола заостатка головима младог Спасоја Гачевића.

Ништа није могло наговестити овакав епилог обзиром да су домаћи добро почели меч и головима Бабића и Шотића повели са 4:2. Међутим, гости су све време дисали за вратом црвено-белима. У игри их је одржавао расположени Душан Мирић, па предност лидера на табели није била већа од једног до два поготка.

После још једног изједначења, Звезда успева да поново побегне на +2 (9:7), атрактивним голом Бабића, а затим и Гачевића. Голмани су имали свој дан у првом полувремену, па су Златановић код домаћих и Миленковић на голу гостију убележили већи број успешних интервенција. Последње вођство од два разлике црвено-бели су имали након одлично истрчаног напада Радосављевића за 10:8 у 21. минуту.

У финишу првог полувремена долази до пада у Звездиној игри, што гости користе и у 25. минуту прелазе у вођство петим поготком Мирића за 12:11. До полувремена успевају да стекну два гола предности и на одмор одлазе са вођством од 14:12.

Потпуни распад система у редовима тима из Љутице Богдана виђен је у наставку. Звезда никако није успевала да нађе решење за чврсту игру Слоге, од чије су се одбране одбијали као од непробојног зида. На то су се надовезале и почетничке грешке у додавању, гажење аут линије, а да несрећа буде већа Пожежани су пронашли решење и за голмана Златановића, којег је заменио млади Антељ, али то Звезду није тргло из летаргије.

Гости су најпре отишли на +4 (18:14), а затим су серијом од 3:0 дошли до вођства од шест разлике (21:15). Расположени Делибашић правио је велике проблеме домаћем тиму по десној страни и немилице цепао мрежу. Агонија је продубљена са два гола Милићевића из седмераца за 25:18 у корист Слоге.

Тада је нешто коначно кликнуло у главама црвено-белих, који су заиграли знатно ангажованије у одбрани и серијом од 5:0 са три гола у низу младог Спасоја Гачевића стигли на само минус два (23:25) у 56. минуту. Тренер гостију затражио је минут одмора, а пробуђена публика подршком је додатно уливала енергију Звезди у покушају да дође до великог преокрета.

Ипак, све је остало на томе, јер је екипа из Пожеге преко незаустављивог Делибашића побегла на 27:23. Звездин последњи трзај головима Драгутиновића и Мандића није био довољан, јер је Крсманчић повисио на 28:25. Времена за ново сустизање заостатка више није било.

Најефикаснији у тиму Црвене звезде био је Александар Драгутиновић са седам погодака, колико је постигао и Душан Мирић у гостујућем тиму. Звезди остаје да поради на отклањању недостатака у игри, који су се најбоље могли приметити на овом сусрету.

Црвена звезда – Слога 26:28 (12:14)

Београд – Дворана: Шумице. Гледалаца: 300. Судије: Мошорински (Нови Сад) и Панџић (Зрењанин). Седмерци: Црвена звезда 3 (3), Слога 5 (5). Искључења: Црвена звезда 6, Слога 6 минута.

Црвена звезда: Шотић 2, Бојичић, Радосављевић 4 (1), Драгутиновић 7 (2), Вокши, Дамњановић, Гачевић 4, Родић, Антељ, Златановић, Тодоровић 2, Мандић 3, Бабић 4, Дамјановић, Леовац, Милутиновић.

Слога: Раковић, Жарковић, Милићевић 2 (2), Јестровић, Андрејевић, Делибашић 4, Стојчић, Крсманчић 5, Миленковић, Жегарац 5, Грујичић, Павловић 1, Калтак 4, Мирић 7 (3), Димитријевић, Лаковић.

Црвено-бели су остали на првој позицији, али сада им друштво праве Слога и Металопластика. Сва три тима имају по 11 бодова, а на страни Црвене звезде је боља гол разлика. У следећем колу екипа са Маракане гостује у Пожаревцу.

Претходни текстЦрвено-беле убедљиве у Сенти
Следећи текстАмбасадор НР Кине у посети Црвеној звезди