Тријумф Звезде у Бачкој Паланци

55

Фудбалери Црвене звезде пласирали су се у 1/8 финала Купа Србије. Они су у Бачкој Паланци били бољи од Бачке, и славили су победу од 3:1.

На препуном стадиону у Бачкој Паланци фудбалери Бачке и Црвене звезде нису приказали квалитетан фудбал у првом полувремену. Домаћин је показао да се заслужено налази на водећој позицији Прве лиге Србије, и током првог периода приказали су веома дисциплиновану и организовану игру. Иако су најефикаснија екипа Прве лиге, одлучили су се да из контранапада чекају своју шансу. У 25. минуту тактика им се исплатила – након напада по нашој десној страни, није најбоље реаговала одбрана Црвене звезде и Чековић је искористио добру асистенцију и савладао немоћног Кахримана за велико славље домаћина.

Црвена звезда је успела да запрети средином полувремена преко Луке Јовића, који је након корнера Ибањеза био највиши у скоку, али није имао среће да затресе мрежу јер се испречила статива. И након примљеног гола, Црвена звезда је наставила са помало летаргичном игром, али поново је наш тим у финишу првог полувремена показао менталну снагу и успео да постигне гол. Након акције Цветковића и Матоса, Катаи је прихватио лопту на ивици казненог простора – погледао је, нациљао и погодио леви угао гола Чучковића. Изједначење у правом тренутку!

Црвена звезда је нешто офанзивније отворила друго полувреме, у односу на свог противника. Иако су се и у другом полувремену домаћини веома дисциплиновано бранили, у фази напада нису показали много. Један од кључних тренутака догодио се у 60. минуту када је један играч Бачке руком играо надомак казненог простора. Ибањез је наместио лопту, а потом у свом стилу, прецизно, шутирао и погодио доњи леви угао голмана Чучковића.
Миодраг Божовић је у другом полувремену шансу пружио и Виеири и Јовановићу и Ристићу. Бачка је у 76. минуту имала најбољу прилику на утакмици, а уједно и прилику да закопмликује ситуацију. Ипак, иако је испред себе имао само Кахримана, Миловац је са неколико метара промашио читав гол. И, наравно, казна је уследила само два минута касније. Грујић је преварио двојицу фудбалера Бачке, повукао до казненог простора, упутио правовремену асистенцију ка Александру Катаиу који рутински решава „један на један“ ситуацију и по трећи пут, Црвена звезда је погодила доњи леви угао гола Бачке.

Игра домаћина се у финишу утакмице у потпуности распала, и Звезда је могла у 84. минуту да постигне четврти гол, односно Катаи свој трећи. Хуго је маестрално прошао по десној страни, пронашао самог Катаиа на левој, али је двоструки стрелац на данашњој утакмици погодио пречку. Бачка је могла да смањи Звездину предност након једанаестерца који је досуђен у првом минуту надокнаде. Ипак, Дамир Кахриман је „прочитао“ Весељка Тривуновића и одбранио једанаестерац.

Црвена звезда се пласирала у 1/8 финала Купа Србије, и остварила 13. везану победу, рачунајући сва такмичења.

Бачка – Црвена звезда 1:3 (1:1)
Стадион: „Славко Малетин Вава“. Гледалаца: 5000. Судија: Срђан Обрадовић (Јагодина). Стрелци: Чековић у 28′ за Бачку, а Катаи у 43′ и 78′ и Ибањез у 61′ за Црвену звезду.
Бачка: Чучковић, Николић, Станковић, Илић, Томчић, Мојсиловић, Бјелош, Балабановић, Чековић, Тривуновић, Милевац.
Резерве: Вујасиновић, Зоговић, Радовић, М. Бајић, Ф. Бајић, Галић, Носковић.
Црвена звезда: Кахриман, Цветковић, Луковић, Павићевић, Ибањез, Доналд, Грујић, Катаи, Плавшић, Матос, Јовић.
Резерве: Супић, Јовановић, Анђелковић, Ристић, Јововић, Сикимић, Виеира.

Претходни текстДерби померен за уторак
Следећи текстБожовић: Хвала домаћину на лепом дочеку