Миодраг Божовић уочи прве утакмице Купа

59

У среду, 28. октобра, Црвена звезда ће одиграти утакмицу 1/16 финала Купа Србије, и то у Бачкој Паланци.

Првопласирана екипа Прве лиге Србије, Бачка, дочекаће Црвену звезду и покушаће да победи. То је мишљење стратега Црвене звезде, који поштује противника.

Очекујем да ће утакмица бити тешка. Бачка се налази на првом месту у Првој лиги Србије, и то нешто говори. Покушаће да нас победе, њима би то био велики успех. Нисам гледао њихове целе утакмице, али јесам инсерте. Упознат сам са њиховим начином игре, мислим да су најопаснији у везном реду, и видео сам голове које су давали. Воле да држе лопту, имају посед, имају искусне играче од којих су многи наступали и у најјачој лиги. Свакако да је Тривуновић један од најбољих играча, али не планирамо никакав „фластер“ на њему, мислим да ће, ипак, њима бити знатно теже да зауставе нас. Терен је такође у веома добром стању – истиче Божовић, а на питање да ли очекује пун стадион, одговара у свом маниру.

Ако буде пун стадион, то ће нам бити проблем јер нисмо навикли, пошто ми играмо на све празнијем стадиону. Што боље играмо, све мање и мање људи долази да нас гледа. Не знам зашто је то тако, не умем да објасним. Претпостављам да наши навијачи већ мисле како смо шампиони, али морам опет да поновим, и понављаћу још много пута да још увек ништа није готово, и да због тог дељења бодова на два морамо наставити да побеђујемо и морамо задржати овај приступ. Уколико будемо стекли 20 бодова предности, е, тада можете да нам честитате – рекао је „Гроф“.

Звездин тренер је истакао да не жели превише да мења састав, и поновио да утакмица нипошто неће бити лака, напротив.

Мислим да ћу извести најјачи састав, уз евентуално једну или две промене. Мислим да није моменат да експериментишемо, јер играмо против добре екипе. Сви играчи изванредно тренирају, то није спорно, али неки не конкуришу за састав. Мислим да то није ништа чудно и да се то дешава и у другим екипама.

Божовић је објаснио и зашто посебно цени Куп такмичења.

Куп је важно такмичење. Наравно, првенство је свакако најбитније, али трофеј је трофеј. Сваки тренер, када каже да је у неком клубу те и те године освојио Куп, осети се поносно. То је елиминационо такмичење у којем често долази до изненађења, и управо зато има посебну драж.  Ми ћемо се потрудити да до изненађења сутра не дође – закључио је Миодраг Божовић.

Претходни текстОхрабрујуће вести за капитена Луку Митровића
Следећи текстШест медаља за црвено-беле на Војводина Опену 2015