„Максимално сконцентрисани у дуел са Чехињама“

81

Одбојкашице Црвене звезде отпутовале су у Чешку где ће одиграти прву утакмицу шеснаестине финала Купа ЦЕВ против екипе Кралово Поле у Брну.

На пут у Брно пошло је 10 одбојкашица, техничари Марија Пуцаревић и Александра Брђовић, коректор Катарина Маринковић, средњи блокери Весна Ђуришић, Катарина Чанак, Тамара Радмиловић, примачи сервиса Милица Тасић, Бојана Миленковић, Анастасија Секулић и либеро Нина Росић.

Тренер Црвене звезде Александар Бошковић очекује повољан резултат пред реванш меч у Београду.

Надам се да ћемо остварити добар резултат у првом мечу. Чешка екипа је за нас непознаница. Знамо да су у првенству одиграли три утакмице и да су остварили само једну победу од 3:2. Налазе се на 7. месту чешког првенства. Тим је састављен од чешких одбојкашица, а имају и једну Американку Џенифер Кеди која игра на позицији средњег блокера и која се касније прикључила тиму. Очекујем добар резултат пред реванш у Београду – истакао је Бошковић.

Примач сервиса Бојана Миленковић сматра да црвено-беле до доброг резултата могу доћи само максималним приступом овом дуелу.

Не познајемо нимало екипу Кралово Поле, али то неће бити разлог да нервозно уђемо у меч. Урадићемо са стручним штабом припрему за овај меч, тако да ће пред утакмицу бити знатно боља ситуација. Једноставно, морамо да у меч уђемо хладне главе и да покажемо шта знамо. Без панике, максимално сконцетрисани и без прављења глупих грешака – рекла је Бојана Миленковић.

Прва утакмица шеснаестине финала Купа ЦЕВ играће се у уторак 27. октобра од 18 часова у дворани Местска Хала Водова у Брну. Меч ће судити Александр Судзјеу из Белорусије и Јасмин Хусејновић из Босне и Херцеговине. Реванш утакмица је на програму 10. новембра у Београду.

Црвена звезда ће, уколико елиминише Чехиње, у осмини финала (9. и 16. децембар) играти против победника двомеча Волеј Кениц (Швајцарска) – ХПК Хаменлина (Финска). Уколико не успе да се пласира у осмину финала Купа ЦЕВ, Црвена звезда ће такмичење наставити у шеснаестини финала (9. и 16. децембар) Купа Изазивача 2016, против победника дуела 2. кола: ЦСМ Букурешт (Румунија) – Јединство Брчко (Босна и Херцеговина).

Претходни текстЗвездин подмладак блистао на турниру у Руми
Следећи текстСпецијална плакета „Победник“ Александру Боричићу