Звезда поражена на старту првенства

25

Изненађење на старту Супер лиге у Љигу. Спартак је по први пут у историји на домаћем терену славио против црвено-белих. Освајач Балканског Купа био је у три сета бољи од првака Србије, Црвене звезде.


 
Најављивали су у екипи коју са клупе предводи Богдан Величковић да желе победу, у најоптимистичкијим прогнозама веровали су да до ње могу после пет сетова.
 
Али, играчи Спартака су надмашили себе и сигурно су после овог тријумфа подигли лествицу што се тиче очекивања у новој сезони. Први сет је, испоставило се, био најбитнији. Спартак је током читавог уводног периода имао предност, али је овај део игре решен у њихову корист тек на разлику – 26:24.
 
Улило је то додатно самопоуздање домаћину, који је био одличан и у другом периоду. Констатно је Спартак повећавао предност, све до коначних – 25:18. У трећем сету црвено-бели су само успели да поведу са 8:4, уследио је брзи преокрет, а потом и тријумф Спартака – 25:20.

Најбољи у редовима нашег тима били су Александар Околић и Александар Гмитровић са по 11 поена, док је Немања Јаковљевић уписао 10 поена.

Црвено-беле у следећем колу очекује још један тежак меч пошто им у госте долази Војводина НС семе.

Спартак – Црвена звезда 3:0 (26:24, 25:18, 25:20)
 
Хала: ОШ „Сава Керковић“. Гледалаца: 400. Судије: Александар Петровић и Томислав Поповић. Трајање меча: 78 минута.
СПАРТАК: Дудуј 4, Тодосијевић (либеро), Перић 13, Гајевић, Дојчиловић 9, Смиљанић (либеро), Главинић, Арсеноски, Лазаревић 11, Миловановић, Радосављевић 13, Илић 3. Тренер: Богдан Величковић.
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Околић 11, Јевтић (либеро), Шкрбић, Гмитровић 11, Милутиновић 2, Јаковљевић 10, Стојсављевић 3, Мунћан 2, Благојевић, Вељовић, Буцуљевић 3. Тренер: Драган Кобиљски.

Претходни текстБожовић и Ибањез уочи Борца
Следећи текстКвинси Милер стигао у Београд