Црвено-беле гостују актуелном шампиону

24

Одбојкашице црвене звезде почеле су сезону победом, а већ у другом колу их очекује дерби Црвено-беле ће у суботу гостовати актуелном шампиону екипи Визуре.

У првом колу Винер Штетише Супер лиге изабранице Александра Бошковића су савладале Крагуј-Волејформ у Параћину резултатом 1:3, по сетовима 21:25, 27:25, 17:25, 16:25, док је Визура била боља од Железничара у Лајковцу такође са 1:3, по сетовима 25:21, 9:25, 20:25, 21:25.

Претходних сезона Црвена звезда и Визура су развили посебан ривалитет, па је дуел ових екипа прерастао у велики дерби.

Очекује нас једно од најтежих гостовања. Још увек се екипе не познају довољно добро. Обе екипе имају доста девојака које су нове у екипи и које ће тек сада први пут играти тај дерби – изјавио је тренер Црвене звезде Александар Бошковић.

Стартег црвено-белих има изузетан респект према тренеру Визуре Жељку Танасковић, некадашњем репрезентативцу и одбојкашу Црвене звезде.

Када су екипе у тим неким саставима, када је много младих играчица и са једне и са друге стране, може се очекивати скоро све. Визура поседује квалитет. Има одбојкашица које су већ играле Супер лигу и Лигу шампиона, које већ дуго наступају за репрезентативне селекције, што кадетску, што јуниорску, чак су позиване и за ЕЈОФ. Пре свега ту је Жељко Танасковић. Имамо изузетан респект према тренеру Визуре – рекао је Бошковић.

Организатор игре Звездиних дама Марија Пуцаревић очекује да ће партије њене екипе из утакмицу у утакмицу бити све боље.

Као и сваком спортисти и моја очекивања су она највећа. Сви знамо да Звезда има јако младу екипу. Имамо пар нових играчица са којима се још нисмо најбоље уиграли – рекла је Марија.

Марија Пуцаревић ће у овој сезони бити капитен Црвене звезде.

Искрено, до капитенске траке сам дошла игром случаја. Наравно да је то за мене најлепша и највећа ствар која може да се догоди једном спортисти. Када сма потписивала уговор са Звездом рекла сам да је играти у црвено-белом нешто посебно и да ми је одувек била жеља да играм за Звезду, а о капитенској траци сам могла само да сањам – закључила је Марија Пуцаревић.

Дерби меч 2. кола Винер Штетише Супер лиге између Визуре и Црвене звезде је на програму у суботу 24. октобра од 19 часова у дворани СЦ Визура у Београду. Меч ће судити Александра Баланџић и Милан Милошевић.

Претходни текстХрабро Звездо, на победу и прво место
Следећи текстСаопштење КК Црвена звезда Телеком