Црвено-бели сезону почињу одбраном Супер Купа

61

Све је спремно за почетак сезоне у конкуренцији одбојкаша. Као и претходних сезона и ова ће почети утакмицом Супер Купа Србије. Одбојкаши Црвене звезде учиниће све да и пети пут пехар остане у витринама трофејне сале нашег Клуба.

Црвена звезда је своје место у најмлађем домаћем такмичењу за сениоре обезбедила тако што је освојила шампионску титулу. Са друге стране мреже биће новосадска Војводина НС семе, која је освојиши Куп Србије у прошлој сезони обезбедила учешће, по други пут у својој историји, у Супер Купу.

Састав екипе Драгана Кобиљског доста је измењен у односу на претходну сезону. Отишли су
Филип Стоиловић, Лазар Копривица, Немања Стефановић, Милутин Нејић, Урош Кецман, Борис Мартиновић, Данило Павловић и Алекса Брковић. Новајлије су: Александар Шкрбић, Душан Гмитровић, Алекса Штавлић, Немања Јаковљевић, Душан Стојсављевић, Никола Мунћан и Никола Вељовић.

Екипа Војводине је протекле сезоне остварила највећи успех у историји српске клупске одбојке освојивши трофеј у Купу Изазивача. Осокољени успехом из претходне сезоне, Новосађани најављују да ће се борити за све домаће трофеје ове сезоне.

Потпуно смо свесни са каквом се екипом састајемо у Супер Купу. То је екипа која је својим делима показала изузетну амбицију. Када кажем делима мислим на то што су тражили вајлд кард за Лигу шампиона и што су довели искусне и добре играче на свим позицијама на којима су остали ослабљени у односу на претходну сезону. Ту смо да се са њима састанемо у Супер Купу и да одмеримо снаге на један спортски и витешки начин. То све што се дешава у Војводини, сва та појачања и њихове жеље да играју Лигу шампиона, за нас уопште нису проблем, већ један велики изазов да им се озбиљно супротставимо – изјавио је тренер Црвене звезде Драган Кобиљски на конференцији за медије пред почетак сезоне у „ВИГ Плази“.

Капитен београдских црвено-белих Максим Буцуљевић препушта „лалама“ улогу фаворита.

Као и последњих година, Војводина је изузетно јака и када се осврнемо претходних сезона су били фаворити за освајање трофеја, јер су били играчки озбиљнији од нас. Ми увек радимо на колективној игри и на тај начин смо успевали да их некако победимо у тим изузетно тешким утакмицама, како за нас тако и за њих. Ове године ће нам то бити још теже јер су они довели искусне играче који су играли у иностранству и који су својим досадашњим делима показали колико вреде. Ми имамо два нова примача, двојица стандардних из прошле сезоне су отишла и то је велики хендикеп за нас. Радили смо много у протекла два месеца да то допунимо и надамо се да ће то бити довољно да савладамо Новосађане. За нас су најбинтије утакмице које нас очекују крајем сезоне и надам се да ће се до тада све коцкице сложити и да ћемо ми опет тријумфовати када је то најбитније – рекао је Буцуљевић.

Утакмица 5. Супер Купа Србије између Црвене звезде и Војводине НС семе на програму је у уторак, 20. октобра од 18 часова у дворани СПЦ Војводина у Новом Саду, уз директан ТВ пренос на РТС 2.

Одбојкаши Црвене звезде су до сада једини, четвороструки победници Супер Купа Србије.

СЕНИОРИ – СУПЕР КУП СРБИЈЕ – РЕЗУЛТАТИ:

1. СУПЕР КУП 2011. – БЕОГРАД, 4. ОКТОБАР:

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – ПАРТИЗАН ТЕРМОЕЛЕКТРО 3:2 (25:17, 23:25, 25:21, 14:25, 21:19)

2. СУПЕР КУП 2012. – БЕОГРАД, 4. ОКТОБАР:

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – ВОЈВОДИНА НС СЕМЕ 3:0 (25:16, 25:22, 25:20)

3. СУПЕР КУП 2013. – БЕОГРАД, 17. ОКТОБАР:

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – РАДНИЧКИ 3:2 (25:21, 25:23, 21:25, 21:25, 15:7)

4. СУПЕР КУП 2014. – КРАЉЕВО, 15. ОКТОБАР:

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – РИБНИЦА 3:0 (25:17, 25:18, 25:17)

Претходни текстЗвездиним атлетичаркама шампионска титула
Следећи текстСаопштење КК Црвена звезда Телеком