Грујић евроголом најавио 10. победу у низу

45

Фудбалери Црвене звезде забележили су и 10. првенствену победу у низу. На Баљици, наш тим је у потпуности надиграо Рад и славио победу од 3:0.

Црвена звезда је сјајно отворила меч, о чему сведочи да је екипа Рада први контакт са лоптом на половини нашег тима имала тек у 11. минуту. Звезда је у првих 15 минута створила неколико прилика, али је тај део меча у потпуности припао Будаковићу, голману Рада. Најпре је у 3. минуту успео да интервенише након покушаја Хуга, да би пет минута касније успео и Марку Грујићу да „скине“ шут након покушаја главом нашег младог фудбалера. Звезда је изборила и велики број корнера у раној фази меча, али није успела да из прекида створи прилику за гол. Течном и брзом игром, Плавшић, Срнић и Виеира су правили проблеме домаћину са свих страна, али најбољи појединац свакако је био Марко Грујић, који је господарио средином терена.
Рад је играо грубо, зарадио је доста жутих картона у раној фази меча, а може се рећи да је главни арбитар опростио црвени картон неколицини фудбалера у плавим дресовима. Успео је домаћин да, како се ближио крај првог дела игре, помери тежиште игре на средину терена, а у неколико наврата су запретили после контранапада. Најлепши детаљ на утакмици догодио се у 40. минуту, након контранапада Црвене звезде. Плавшић је пронашао самог Грујића који је „затегао“ са 30 метара, и „скинуо паучину“ са гола Будаковића. Феноменалан шут и права мајсторија најбољег играча данашње утакмице.
У другом полувремену Црвена звезда је приказала још сигурнију и доминантнију игру. Доста прилика је пропуштено, а нарочито Александар Катаи није имао среће да постигне погодак, све до самог финиша утакмице. Ређали су се напади Црвене звезде, али се и наставила груба игра домаћина. Пех је платио Вукашин Јовановић који је након једног старта немоћних домаћина морао да напусти терен. Немања Видић је искључен средином другог полувремена након прекршаја над Доналдом, и тада је било јасно да је само питање којим ће се резултатом завршити утакмица.
Јовић је заменио Хуга на самом старту другог полувремена, а у игру су још ушли и Мамаду Мбођ уместо повређеног Јовановића, као и Михаило Ристић. И тек у самом финишу, Звезда је успела да повећа предност. У 88. минуту је Катаи забележио асистенцију петом, а свој први гол у овој сезони постигао је Михаило Ристић. Ни тада Звезда није стала, и у другом минуту надоканде захваљујући, пре свега, борбеном Доналду, Плавшић је центрирао на другу стативу, а Катаи из волеја поставио коначан резултат.
Десета победа у низу, а савршена прилика за 11. биће у среду, када Црвена звезда у заосталој утакмици 13. кола дочекује Војводину. Зар је потребна боља позивница од игре коју пружају наши момци? Сви на стадион „Рајко Митић“ у среду, а након утакмице следи и хуманитарни концерт за Косово и Метохију.

Рад – Црвена звезда 0:3 (0:1)
Стадион: „Краљ Петар I“. Гледалаца: 2.000. Судија: Игор Стојиљковић (Земун). Стрелци: Грујић у 40′, Ристић у 88′ и Катаи у 92′ за Црвену звезду.
Рад: Будаковић, Ђурић, Љубинковић, Денић, Лутовац, Прљевић, Мараш, Видић, Трнинић, Ненадовић, Веселиновић.
Резерве: Дејановић, Башановић, Милисављевић, Љуљић, Коларевић, Младеновић, Вицо.
Црвена звезда: Кахриман, Петковић, Павићевић, Јовановић, Ибањез, Доналд, Грујић, Катаи, Срнић, Плавшић, Виеира.
Резерве: Супић, Мбођ, Анђелковић, Ристић, Матос, Јовић, Сикимић.

Претходни текстАлександар Боричић изабран за председника ЦЕВ!
Следећи текстБожовић: Грујићев гол нам је олакшао посао