Црвено-беле гостују Крагују на отварању сезоне

64

На отварању сезоне одбојкашице Црвене звезде гостоваће екипи Кагуј-Волејформ у Параћину.

Црвено-беле ће почети ову сезону у доста измењеном саставу у односу на прошлу. Отишле су капитен Јулија Миловиц, Љубица Кецман, Мина Поповић, Адела Хелић и Теодора Пушић, а на место тренера уместо Бранка Ковачевића постављен је Александар Бошковић коме ће асистирати Мирјана Мусулин.

Окосницу тима ове сезоне ће чинити младе играчице појачане Маријом Пуцарвић на месту техничара, која ће имати улогу капитена, либером Анитом Златић и највећим појачањем ове сезоне искусним блокером Весном Читаковић Ђуришић.

Тренер црвено-белих дама Александар Бошковић истиче да су амбиције Звезде да увек буде на врху.

Амбиције су остале непромењене. Како смо и рекли на почетку припрема, на конференцији за новинаре када сам представљен. Звездине амбиције су увек исте, а то је врх. У тренутној ситуацији у каквој се сада налазимо, имамо младу екипу и уз те уобичајене, нормалне Звездине амбиције, су и ставрање младих играча. У овом саставу има много девојака које нису стигле до сенироске конкуренције, а неке чак ни до јуниорске. Има кадеткиња, јуниорки и то је нека комбинација и стварања играча и уобичајених Звездиних амбиција, а то је врх – изјавио је стратег црвено-белих.

Екипу Црвене звезде задесило је доста проблема, а сезона практично још није ни почела. Повредиле су се Милка Стијепић, Јелена Трнић, Олга Јејић и Николина Лукић.

Имали смо потешкоћа са повредама, али наш пут је такав. Идемо како смо се на почетку и договорили. Све те потешкоће које се дешавају успут ћемо пробати да превазиђемо што безболније – рекао је Бошковић, а потом је појаснио о каквим се повредама ради:

Кроз репрезентативну селекцију се повредила Милка Стијепић која ће дуже време бити ван терена. На тренингу се повредила Јелена Трнић. На „Шакотином меморијалу“ прошле недеље Олга Јејић и то су повреде које ће их дуже одвојити од терена. Повреда Николине Лукић је још увек под знаком питања, које је тежине и колико ће одсуствовати – рекао је Бошковић.

Утакмица 1. кола Винер Штетише Супер лиге између Крагуј-Воллеyформа и Црвене звезде је на програму у недељу 18. октобра од 18 часова у Спортској хали у Параћину. Меч ће судити Владимир Симоновић и Александар Петровић.

У осталим утакмицама 1. кола састају се Железничар – Визура, Јединство (У) – ТЕНТ, Јединство (СП) – МД Зрењанин, док је НИС Спартак на отварању сезоне савладао Динамо са 3:1 (25:17, 25:10, 18:25, 25:14).

Претходни текстЛидер чека неугодне Костолчане
Следећи текстАлександар Боричић изабран за председника ЦЕВ!