Тријумф Звезде у вечитом дербију

59

Црвена звезда је бољи тим од Партизана.

Јесте, боља је! Овакав закључак је лако извући након одиграног 149. вечитог дербија који је са два гола обележио Виеира. У стрелце се уписао и Катаи, за више него заслужених и убедљивих 3:1.

Од самог старта сусрета тренер Божовић наредио је својим изабраницима тоталну офанзиву. Епилог је био неколико изразитих прилика у првих 15 минута сусрета у којима су се редом налазили Катаи, Хуго, Срнић и Петковић. А да ће ово бити његово вече, Португалац је најавио у 26. минуту када се на асистенцију Плавшића маестрално снашао и лобовао Живковића. У претходним мечевима мучио се Хуго са реализацијом, улазио у шансе, али га није хтео гол. Муницију је експлозивни нападач чувао за најважнији меч у српском фудбалу!

И након вођства на терену је постојао само један тим. Тандем Грујић – Доналд господарио је на средини терена, којима су свесрдно помагали Плавшић, Катаи и дебитант и повратник међу црвено-беле Славољуб Срнић.

Испит по испит полагао је Вукашин Јовановић, али вечерас је заједно са Павићевићем написао дипломски рад.

Све што је вечерас виђено од екипе Зорана Милинковића било је изједначење у смирај првог дела. Бабовић је послао одличан пас ка Алену Стевановићу који по земљи шаље лопту поред Кахримана.

Услед свега тога, очекивало се да у другом полувремену Црвена звезда уђе психолошки оптерећена. Али да не буде тако, побринуо се поново јунак утакмице, Хуго Виеира. О његовом ремек делу, полу-волеју са 25 метара дуго ће се причати, а погодак Николе Жигића против Роме добио је озбиљну конкуренцију. Био је то флеш-бек, повратак у ту 2005. годину. Радост није била мања.

Осокољени новим вођством, играчи најтрофејнијег српског клуба јурнули су још жешће ка голу противника. Катаи је извео соло продор и резантним шутем по трећи пут матирао немоћног Живковића.

Успостављена је хемија са северном трибином која је експлодирала и повратка највећег ривала у меч није било. У последњих 15-ак минута покушавали су црно-бели центаршутевима да ублаже пораз, али изузев шансе Абубакара, томе нису били ни близу.

Победа Црвене звезде, чиста као суза, апсолутно заслужена. Ривал, немоћан пред агресивношћу црвено-белих. После лутања на почетку сезоне, тренер Божовић коначно је склопио коцкице, а додатно радује огроман простор за напредак.

Тријумфом, тим са стадиона Рајко Митић увећао је бодовни салдо и сада има осам бодова више од вечитог ривала.  Наредног викенда, црвено-бели гостују Јагодини, и имаће прилику да наставе победоносни низ.

Црвена звезда – Партизан 3:1 (1:1)

Стадион: „Рајко Митић“. Гледалаца: 40.261. Судија: Милорад Мажић (Врбас). Стрелци: Хуго у 27′ и 48′, Катаи у 54′ за Црвену звезду, а Стевановић у 45′ за Партизан.

Црвена звезда: Кахриман, Петковић, Павићевић, Јовановић, Ибањез, Доналд, Грујић, Катаи, Плавшић, Срнић, Виеира.
Резерве: Супић, Луковић, Анђелковић, Ристић, Веред, Сикимић, Јовић.
Партизан: Живковић, Лековић, Балажић, Ћирковић, Вулићевић, Брашанац, Илић, Бабовић, Стевановић, Живковић, Абубакар.
Резерве: Кљајић, Бандаловски, Нинковић, Јевтовић, Остојић, Божинов, Шапоњић.

Претходни текстЗвезда боља од ПАОК-а
Следећи текстСрнић: Каква утакмица!