БРК Црвена Звезда шампион државе у рагбију 7

85

На првенству Србије у рагбију 7 одржаном у Новом Саду, под покровитељством РСС, а у организацији РК Војводина, наша екипа је тријумфовала више него убедљиво и потврдила да је ове године убедљиво најбоља екипа у сениорској конкуренцији.

Турнир је одржан на терену ФК Кабел, а учешће је узело 9 екипа. Поред БРК Црвена звезда, учествовали су РК Партизан , РК Рад Моцарт, Тримтаб рагби, РК Лева Обала (сви Београд), РК Динамо – Панчево, РК Петровград – Зрењанин, РК Војводина Нови Сад, РК Крушевац.

Црвена звезда је била ослабљена неиграњем три репрезентативца (Ђорђевић, Арсић, Љубичић), али и тако ослабљени били смо више него доминантни у свим сегментима игре.

О овоме можда најбоље сведочи податак да у четири утакмице турнира црвено-бели нису дозволили противницима да постигну нити један поен, а са друге стране су били најубедљивија екипа у нападу. Укупна поен разлика у четири утакмице 206:0.

У групној фази БРК Црвена звезда за противнике имала је РК Петровград (47:0) и РК Динамо Панчево (66:0). Прве две утакмице одлично су послужиле да се нача екипа уигра за завршни део турнира. У друге две групе било је више узбуђења, а наш противник у полуфиналу очекивано био је РК Рад Моцарт који је дошао са подмлађеном екипом, али ипак са неколико репрезентативаца у својим редовима.

Момци у црвено-белом озбиљно су приступили утакмици и решили полуфинале више него убедљиво 50:0! Друго полуфинале донело је велико изненађење и млади играчи Тримтаб рагбија победили су фаворизовани РК Партизан 14:10.

Иако се прижељкивао дерби у финалу, наша екипа је снаге одмерила са Тримтабом и ту утакмицу убедљиво решила у своју корист 43:0.

Шампиони Србије су: Јоксимовић, Миовцић, Мартић, Кеглић, Радић, Недељковић, Јанковић (капитен), Мађановић, Сретеновић, Бандука, Кајан, Каратрајковски. Тренер: Александар Попречица.

Претходни текстНова победа црвено-белих
Следећи текстФудбалери одрадили један од најтежих тренинга