Звезда савладала Младост

26

Фудбалери Црвене звезде забележили су нову победу у првенству, и на тај начин „прескочили“ тешко гостовање у Лучанима.

Први пут под светлошћу рефлектора, стадион Младости из Лучана „угостио“ је Црвену звезду. Лепо фудбалско вече у Лучанима обележена је добра утакмица, у којој су и Младост и Црвена звезда приказали допадљиву игру. Углавном су црвено-бели нападали у првом полувремену, док се домаћин определио да покуша да запрети из контранапада. Само једном је Младост запретила, средином првог полувремена, али је Кахриман правовремено интервенисао и отклонио сваку опасност.
Са друге стране, Црвена звезда је константно претила и угрожавала гол Крзнарића. Проток лопте био је добар, и уз веома мало прекида, црвено-бели су често били надомак казненог простора Младости. Најближа голу, Црвена звезда је била у 20. минуту када се Хуго изборио за лопту, ушао са њом у казнени простор али, утисак је, шутирао прекасно, и голман Крзнарић је успео да „скрати угао“ и сачува мрежу. И на овој утакмици, Хуго Виеира је показао велику жељу, било га је на сваком делу терена, али није имао среће да затресе мрежу. Звезда је могла да поведе и након прекида, тачније, корнера, у 36. минуту, али Павићевић није успео да погоди оквир гола након одличног скока. Последњу прилику у првом полувремену пропустио је Катаи, када се поново истакао голман Младости.
Интересантна ствар се догодила током првог полувремена, када је један од четири рефлектора престао са радом. Ипак, то није утицало на игру, јер су и преостала три рефлектора пружала сасвим довољну светлост фудбалерима.

Миодраг Божовић је одмах на полувремену направио измену – на терен је послао дебитанта Предрага Сикимића, који је заменио Виеиру. Црвена звезда је силовито напала домаћина, али фудбалери Младости, јасно опредељени за дефанзиву, успешно су се бранили. Можда и кључан детаљ догодио се у 62. минуту, када је оборен Вукашин Јовановић и то од стране последњег играча одбране. Живановић је зарадио искључене, а прецизан са беле тачке био је Милел Доналд, који рутински доноси предност Звезди.
 У наставку утакмице заиграли су и Лука Јовић и Александар Луковић. Црвена звезда је у потпуности дотукла противника у 73. минуту, када је после корнера и гужве у казненом простору Младости, најспретнији био Вукашин Јовановић, који је шутирао под пречку, и удвостручио предност Црвене звезде. Након другог гола Звезде, као да се домаћин „предао“ и утакмица је изгубила на динамици. Ипак, агилни Плавшић је константно вршио притисак на дефанзивну линију Младости, и био је један од покретача Звездиних акција. Уједно, Плавшић је био убедљиво најчешће фаулирани играч нашег тима.
Ипак, до краја утакмице, виђен је још један погодак. Тачније, два, и оба је постигао Веред, али му је први неоправдано поништен. Ипак, Веред је показао класу у самом финишу утакмице, када је преварио двојицу фудбалера Младости, и затресао мрежу за коначних 3:0.
Добра утакмица Црвене звезде, која у добром расположењу дочекује наредну утакмицу против вечитог ривала.

Младост – Црвена звезда 0:3 (0:0)
Стадион: „У Лучанима“. Гледалаца: 3,500. Судија: Срђан Обрадовић (Јагодина). Стрелци: Доналд у 63′ (пенал), Јовановић у 73′ и Веред у 87′ за Црвену звезду.
Младост: Крзнарић, Китановски, Лазевски, Големић, Живановић, Лоповић, Алемпијевић, Гаврић, Леповић, С. Јовановић, Милосављевић, Мијић.
Резерве: Радукић, Пешић, Шапара, Станојевић, Бајић, Живадиновић, Л. Јовановић
Црвена звезда: Кахриман, Петковић, Павићевић, Јовановић, Ристић, Доналд, Грујић, Катаи, Плавшић, Веред, Виеира.
Резерве: Манојловић, Анђелковић, Рендулић, Луковић, Јовић, Сикимић.

Претходни текстПуштен у рад Звездин „Viber public chat“
Следећи текстБожовић: Пријаће нам пауза