Наша Звезда прва поново!

44

Изабраници тренера Миодрага Божовића дефинитивно су у великом успону формe и играју онако како од њих навијачи и очекују. Због тога и не треба да чуди данашња посета на највећем српском стадиону, где се окупило око 25 хиљада навијача.

Што се формација на терену тиче, у редовима најтрофејнијег српског клуба нашли су се свих пет Звездиних „бисера“. Рајковић, Ристић који је принудно настуио на позицији левог бека, Грујић, Јовановић и Јовић били су стартери и потврдили да клуб из Љутице Богдана има неслућени потенцијал у својим редовима.

Почетно испитивање снага трајало је нешто више од пет минута, а прву колосалну прилику фудбалери у црвено-белим дресовима имали су у осмом минуту када су Петковић и Веред одузели лопту ривалу али Хуго, а потом и Лука Јовић нису успели да затресу мрежу Јавора, прецизније Ђогатовић је био на висини задатка. Ивањичани су покушавали као и велика већина клубова у нашој лиги да преко контранапада угрозе Рајковића, у чему су истина и успели у два наврата у првом делу. Међутим, на другој страни, много више показали су изабраници Миодрага Божовића. Спорни детаљ збио се у 22. минуту када је судија Васић из Новог Жедника дуго већао са својим помоћницима, и на крају одлучио да не досуди казнени ударац за Црвену звезду иако је чини се имао много основа за тако нешто, након судара Хуга и Ђогатовића.

Одлучујући моменат утакмице догодио се у 35. минуту. После још једне одузете лопте, Катаи се убацио по левој страни, преварио чувара и неодбрањиво послао лопту у даљи угао. Испоставиће се да је овај погодак био довољан за победу и прво место. До одласка на одмор покушао је и Ристић, али је голман гостију одбранио његов покушај.

У наставку сусрета црвено-бели су чини се свесно спустили ритам, покушавајући да извуку ривала са своје половине. По положају на табели Јавор као првопласиран до меча са црвено-белима утисак је морао је да покаже више нападачких амбиција. Тек у самом финишу Ивањичани су се мало окуражили, али нису успели да створе озбиљну ситуацију и на искушање ставе Предрага Рајковића. На другој страни, Хуго, Стојановић и Плавшић могли су да отклоне све дилеме око крајњег исхода меча пре последњег судијског звиждука.

Првих неколико минута по повратку на Маракану забележио је и Александар Луковић.

Много позитивних утисака са овог меча понели су навијачи најтрофејнијег српског клуба. Победа, добра игра, прва позиција на табели, велики број навијача, повратак Александра Луковића, петорица Звездиних клинаца у првој постави…

Наредног викенда пету узастопну победу црвено-бели ће покушати да извојевају против Младости из Лучана.

Црвена звезда – Јавор-Матис 1:0 (1:0)
Стадион: „Рајко Митић“. Гледалаца: 24.359. Судија: Александар Васић (Нови Жедник). Стрелци: Катау у 35′ за Црвену звезду.
Црвена звезда: Рајковић, Петковић, Павићевић, Јовановић, Ристић, Доналд, Грујић, Катаи, Веред, Виеира, Јовић.
Резерве: Кахриман, Луковић, Рендулић, Цветковић, Ковачевић, Стојановић, Плавшић.
Јавор-Матис: Ђогатовић, Гајић, Милетић, Миловић, Црномарковић, Доцић, Ђокић, Гафуров, Елиомар, Дражић, Зечевић.
Резерве: Кнежевић, Јосовић, Вујовић, Колаковић, Ајуру, Швоња, Живковић.

Претходни текстЦирбес повредио скочни зглоб
Следећи текстБожовић: Честитам момцима на првом месту!