Звезда славила на гостовању у Сурдулици

37

Фудбалери Црвене звезде забележили су и трећу победу у низу, и са тешког гостовања у Сурдулици однели сва три бода.

Допадљиву и интересантну утакмицу одиграли су Радник и Црвена звезда, на препуном стадиону у Сурдулици. Домаћин, нарочито у првом полувремену, није показао жељу да искључиво брани свој гол, и то је допринело целокупном утиску са ове утакмице. Обе екипе имале су своје шансе. Домаћин је претио након сваког прекида, рачунајући ту и ауте, јер је Баранин стварао пометњу у казненом простору Црвене звезде приликом сваког убацивања лопте. У пар наврата су наши фудбалери успевали да изблокирају покушаје Радника, а средином првог полувремена се и Рајковић истакао одличном одбраном, након силовитог покушаја домаћина из слободног ударца. Најбоља прилика за домаћина догодила се након још једног убацивања, када је Рајковић успео само мало да скрене лопту која је пала право на главу Стојановићу, али је Вукашин Јовановић са гол линије успео да је избаци и сачува нашу мрежу.

Црвена звезда је, са друге стране, одиграла можда и најбоље прво полувреме ове сезоне. За наш тим дебитовао је Мичел Доналд, који је показао завидан квалитет. Црвена звезда је за разлику од претходник утакмица успевала да дође до казненог простора противника, а самим тим и у шансе за гол. Најбољу је пропустио Плавшић. Након одличне асистенције Виеире, Плавшић је био у стопостотној прилици, али није успео да погоди оквир гола. Звездино појачање из Суботице је и поред промашаја оставило добар утисак на овом мечу, а и након једне акције њега и још неколицине фудбалера, прилику да затресе мрежу имао је Грујић, али ни он није наместио „нишанске справе“, као ни његови саиграчи.

Црвена звезда је друго полувреме почела са два нападача. Лука Јовић је на полувремену заменио Вереда, па се на десно крило пребацио Катаи. И поново је Катаи показао да је најопаснији управо када напада са бока. Црвена звезда је након првих десетак минута у којима је било много сецкања игре и непрецизних додавања, поново успоставила притисак, и имала прилику да преко Хуга Виеире постигне погодак, али Португалац није данас имао свој дан када је реализација у питању. Звезда је повела у 65. минуту, када је Катаи уз мало среће сам себи изборио прилику за шут, и одлично погодио супротан угао Грујичићевог гола.

Од тог тренутка, Звезда је контролисала утакмицу, и могла је да постигне још неколико голова да су нападачи нашег тима били прецизнији. Ипак, коначан резултат поставио је Стојановић, који је у игру ушао уместо Плавшића. Он је искористио додавање Катаиа, сам себи је одиграо главом, и такође погодио супротан угао голмана, а лопта се од стативе одбила у гол.
До краја утакмице, други жути картон добио је Анђелковић због неопрезног старта.
Црвено бели наредну утакмицу играју у недељу, 23. августа против Јавора на Маракани. Биће то дуел првопласиране и другопласиране екипе у првенству, и сјајна прилика да стадион „Рајко Митић“ још једном забележи високу посету.

Радник – Црвена звезда 0:2 (0:0)
Стадион: Градски стадион. Гледалаца: 3.500. Судија: Милорад Мажић (Врбас). Стрелци: Катаи у 65′ и Стојановић у 80′ за Црвену звезду
Радник: Грујичић, Миловановић, Баранин, Крстић, С. Станковић, Арсић, Стојановић, Пејчић, Овус, Путинчанин, Павловић.
Резерве: Шејић, Ђорђевић, Ф. Стојановић, Цурака, Јовановић, Н. Стојановић, Ћулум.
Црвена звезда: Рајковић, Петковић, Павићевић, Јовановић, Анђелковић, Доналд, Грујић, Катаи, Плавшић, Веред, Виеира.
Резерве: Кахриман, Цветковић, Мбођ, Ковачевић, Стојановић, Ристић, Јовић.

Претходни текстЗлато за Зорану Аруновић на Светском Купу у Габали
Следећи текстБожовић: Носимо позитивне утиске