Божовић и Јовановић пред Радник

55

Ритам среда-недеља не оставља много простора за одмор, тренинге и анализирање. Тек што је архивирана утакмица против Чукаричког, црвено-белима је већ у фокусу Сурдулица, и тешко гостовање које их очекује на југу Србије.

Шеф стручног штаба Црвене звезде, Миодраг Божовић, и фудбалер Вукашин Јовановић, истакли су велику важност ове утакице и нагласили да је Црвена звезда фаворит.

Ако желимо да направимо неки резултат ове сезоне, а желимо, морамо наставити да побеђујемо. Без жеље да увредим или потценим било кога, али сваки кикс против мањих клубова скупо кошта, и треба број таквих киксева свести на минимум. Биће нам тешко јер нас очекује ужарена атмосфера. Звезда јако дуго није гостовала на југу Србије, тако да ће за људе који тамо живе то бити празник фудбала. Радник има доста искусних и високох играча, и за сада су се показали као опасан противник. Опасни су из прекида, имају играча који из аута баца лопту на другу стативу, и то им је једно од најјачих оружја. Што се мене тиче, можемо и да продужимо са овако драматичним утакмицама, само да не губимо – јасан је био Божовић.

Након епизоде на позицији задњег везног, Вукашин Јовановић је против Чукаричког поново играо у последњој линији.

Очекује нас јако тешка утакмица на тешком гостовању, али упркос свему, ми смо фаворити. Ове две утакмице су нам дале ветар у леђа, и ако поновимо игру из другог полувремена против Чукаричког, можемо да се надамо добром резултату – рекао је Јовановић, истакавши да не размишља о појединим натписима у медијима који се дотичу његовог евентуалног преласка у Нант.

Имам јако битну утакмицу у недељу. Стварно не размишљам ни о чему другом, размишљам само о екипи, тренирању, свлачионици, главом сам већ у Сурдулици.

„Гроф“ је, такође, рекао да не може да рачуна на Ибањеза и Орландића, али је и прокоментарисао поједине фудбалере.

Атмосфера је добра, а нећу моћи да рачунам на Ибањеза и Орландића, остали су сви здрави. Још увек немам информацију колико ће Ибањез паузирати, мислим да још увек нико не може ту информацију да да. Свакако ће нам фалити, не само што је био најбољи, него се највише и борио. Што се Луковића тиче, надам се да ће бити спреман за две недеље. Очекујемо да Веред буде бољи, до сада није оправдао сва наша очекивања, али, неким играчима је потребно време да се прилагоде екипи. Такође, и он је био повређен и није још увек физички најбоље спреман. Са Доналдом добијамо на чврстини, а успут је и висок и надамо се да ћемо добити и на том квалитету, јер смо објективно ниска екипа, и сваки високи играч ће нам добро доћи. Ради се о квалитетном играчу којег видим на позицји задњег везног. Размишљам да поново променим стартне штопере, а видећемо да ли ће Јовановић играти, и где. Вуле је захвалан играч, не прави проблем и можете да га искористите на више позиција и где год да игра даје 100%. На правом је путу да постане добар играч, али мислим да не би било добро да оде из Црвене звезде још најмање две године – рекао је Божовић.

Црвена звезда је након пет кола заузела другу позицију на табели, а новинаре је занимало да ли прија то што црвено-бели имају два бода предности у односу на највећег ривала.

Тек је пет кола одиграно. Рано је за процене, прија што смо изнад њих, али биће још много киксева на обе стране. Не изненађују ме резултати осталих клубова у ових првих пет кола, јер у свакој лиги на свету су могућа изненађења. Добар старт Јавора и Борца није велико изненађење, али, опет кажем, још је рано. Екипе које изненаде у почетку, обично не издрже такву трку. Квалитет наше лиге је бољи него што сам очекивао, и да су терени бољи и да су стадиони пуни, мислим да би целокупан утисак о нашој лиги био много бољи – закључио је Божовић.

Претходни текстЗвезда и у Минхену окупља таленте
Следећи текстПредстављен Мичел Доналд