Ибањез предводио црвено-беле до победе

22

Црвена звезда потпуно заслужено остварила је победу у дербију петог кола против Чукаричког. Јунак меча свакако је Луис Ибањез који је постигао два гола и асистирао код трећег поготка Катаија.

Друго полувреме данашњег сусрета свакако је рецепт како би црвено-бели требалo да играју у наставку првенства. Деби у дресу најтрофејнијег српског клуба забележио је Срђан Плавшић најновије појачање тима из Љутице Богдана.

Више од 15 хиљада посетилаца на стадиону „Рајко Митић“ видело је веома садржајан меч. Гости су и поред пораза пружили добру партију. У првом делу определили су се за дефанзивнију варијанту и покушаје из контранапада. То им се исплатило у 19. минуту када је после продора по десној страни уследио центаршут на који је натрчао усамљени Срнић и закуцао лопту у Рајковићеву мрежу. Пре тога, прилику да свој тим доведе у вођство имао је Веред након сјајног продора Плавшића и асистенције Стојановића.

До одласка на одмор Црвена звезда је углавном јалово атаковала ка голу костију и ретко ко је могао да наслути експлозију у другом делу. Изједначење је донео Ибањез из слободног ударца након што је циљао даљи угао голмана Стевановића. Све похвале иду и на рачун гостију који се нису повукли већ изашли да се надигравају. Изједначење као да је дало крила изабраницима Грофа Божовића који су ношени хуком са северне трибине наставили са свих страна да нападају.

Таква игра исплатила се у 83. минуту када је поново Ибањез из оправдано досуђеног једанаестерца донео вођство свом тиму. Пре другог поготка црвено-бели су имали сијасет изгледних ситуација и одличних акција које нису успели да крунишу голом. Тачку на сусрет ставио је Катаи који се одлично снашао пред голом истрчалог Стевановића и после паса данас бравурозног Ибањеза преко целог терена главом поставио коначан резултат.

Поред победе, навијаче црвено-белих може да храбри и игра коју су фудбалери показали у наставку сусрета.

Наредног викенда Црвена звезда гостује у Сурдилици новајлији у лиги, екипи Радника.

Црвена звезда – Чукарички 3:1 (0:1)
Стадион: „Рајко Митић“. Гледалаца: 15.233. Судија: Данило Грујић (Ниш). Стрелци: Ибањез у 57′ и 84′ (пен), и Катаи у 88′ за Црвену звезду, а С. Срнић у 19′ за Чукарички.

Црвена звезда: Рајковић, Петковић, Павићевић, Јовановић, Ибањез, Ковачевић, Грујић, Стојановић, Плавшић, Веред, Виеира.
Резерве: Кахриман, Мбођ, Цветковић, Анђелковић, Ристић, Катаи, Јовић.

Чукарички: Стевановић, Пиасентин, Ранђеловић, Д. Срнић, Стојковић, Остојић, Мандић, Реган, С. Срнић, Матић, Павловић.
Резерве: Петрић, Б. Јанковић, Н. Јанковић,  Јовановић, Бојић, Бољевић, Миросављевић.

Претходни текстФокусирани само на рад
Следећи текстБожовић: Тражио сам одговорнији приступ