Нови преокрет Звезде на Врачару

30

Фудбалери Црвене звезде су пружили добру игру, и након преокрета у другом полувремену успели да савладају Вождовац резултатом 3:2.

Иако су одиграли једно од бољих полувремена, фудбалери Црвене звезде су након првих 45 минута имали гол заостатка. Утисак, не само након ове, него након свих доасадашњих утакмица, је да црвено-бели прелако примају голове. Већ у 4. минуту, након лоше реакције Петковића који је покушао главом да лопту врати Рајковићу, Вождовац је дошао до предности, голом Машовића који је искористио поклон Звездине одбране. Везни ред Црвене звезде који је играо у саставу Јовановић – Ристић – Грујић, деловао је знатно боље него у претходним утакмицама, а Марко Грујић је приказао веома добру партију. То је резултирало и опасним нападима Црвене звезде, која је претила углавном преко десне стране по којој су нападали Петковић и Веред. Управо је Звездин десни бек пружио јако добру партију у офанзиви, и као да је желео да се искупи за грешку, имао је неколико одличних продора и соло акција после којих је Звезда претила.

Изједначење је стигло у 24. минуту, након сјајне акције Петковића и Вереда, Катаи је закуцао лопту у мрежу. Чинило се да ће Звезда на таласу изједначења наставити да ствара шансе, и доиста је имала прилику за вођство, такође преко Катаиа који је након добре асистенције Јовановића шутирао у супротан угао, али је спреман био чувар мреће Вождовца. И онда, 41. минут, наизглед безопасан прекид Вождовца, међутим, заборављен је на другој стативи био Сикимић који неометан тресе мрежу главом, за нове бриге Црвене звезде која није оставила нимало лош утисак у првом полувремену, али је поново платила цех због деконцентрације у последњој линији.

Наставила је Звезда у другом полувремену да контролише игру. Вождовац се можда и прерано повукао, а Црвена звезда је то казнила са два брза гола. Претходно, тренер Миодраг Божовић у игру је увео Стојановића и Јовића, и то му се јако брзо исплатило. Али, кренимо редом. Најпре, у 61. минуту, Ибањез је извео слободан ударац са леве стране, упутио је добар центаршут, а сјајно је реаговао Хуго Вијеира који је успео да затресе мрежу. Само три минута касније, одбрана Вождовца се „извлачила“, али недовољно брзо, Петковић је послао лопту кроз пола тима домаћина, Јовић је избегао офсајд замку, предриблао голмана, и донео Звезди предност.

Имала је Црвена звезда прилике да и убедљивије победи, али нису довољно концентрисани били у нападу наши фудбалера, а пре свега Стојановић. Треба истаћи и да је капитен Вождовца, Павловић у неколико наврата заслужио да буде искључен, али му је главни арбитар опростио неколико изузетно грубих прекрашаја. Звезда је, ипак, утакмицу завршила са играчем више, јер је у 79. минуту искључен Ивковић, због другог жутог картона.

Радује игра Црвене звезде, радује преокрет у другом полувремену, али ће наша екипа морати да поправи игру у одбрани, пред наредне веома тешке утакмице које очекују изабранике Миодрага Божовића.

У среду, 12. августа, од 19 часова, на стадиону „Рајко Митић“ Црвена звезда ће дочекати Чукарички. Након ове утакмице, није неопходно слати посебну позивницу нашим навијачима – верујемо да ће Маракана бити испуњена.

Вождовац – Црвена звезда 2:3 (2:1)
Стадион: „ФК Обилић“. Гледалаца: 3.000. Судија: Мајо Вујовић. Стрелци: Машовић у 4′ и Сикимић у 41′ за Вождовац, а Катаи у 24′, Виеира у 61′ и Јовић у 64′ за Црвену звезду.
Вождовац: Поповић, Јовановић, Златковић, Ивковић, Синђић, Ристовић, Сикимић, Грујић, Павловић, Машовић, Терзић.
Резерве: Милошевић, Тодоровић, Павловић, Одита.
Црвена звезда: Рајковић, Петковић, Павићевић, Мбођ, Ибањез, Јовановић, Грујић, Ристић, Веред, Катаи, Виеира.
Резерве: Кахриман, Цветковић, Анђелковић, Ковачевић, Стојановић, Гаврић, Јовић.

Претходни текст12 играча на првој прозивци Дејана Радоњића
Следећи текстБожовић: Честитам момцима на снази