Божовић и Петковић уочи Вождовца

26

Четврту првенствену утакмицу ове године, Црвена звезда ће у недељу од 17 часова одиграти (поново) на Врачару, и то против Вождовца.

Увертиру пред овај дуел направили су шеф стручног штаба, Миодраг Божовић, и фудбалер Марко Петковић, који су сагласни у ставу да је Звезди потребна победа уз добру игру, како би се и атмосфера око клуба поправила.
Ова утакмица је можда и једна од најважнијих до сада, у овој сезони. Због свега што се догодило, и због тога што нисмо победили у претходне две. Људи који су овде радили су отишли, делом и захваљујући вама који седите овде, јер сте писали лоше о Црвеној звезди. Част изузецима, и њима се извињавам. Хтели сте нечије главе, то сте и добили. Надам се да ћемо победити у наредној утакмици, као и све утакмице након ње. Звезда ће све урадити да направи добре резултате и неки од вас ће бити страшно тужни због тога. То је моја најава за следећу утакмицу – био је оштар Божовић.
Марко Петковић се након тешке повреде полако враћа, добија све више минута и, како и сам каже, очекује да се у наредном периоду поправи форма како целе екипе, тако и њега.
Чека нас јако тешка утакмица јер имамо иза себе два ремија, и биће заиста тешко да победимо, али, верујемо у победу. Одиграо сам 90 минута од повратка на терен. Очекујем боље партије када будем имао још минута у ногама. Ја ћу се трудити, као и до сада, да сваку утакмицу одиграм максимално – јасан је Петковић.
По први пут откада је дошао у Црвену звезду, Миодраг Божовић ће имати већину играча на располагању.
Мислим да моја екипа има квалитет, али потребно јој је време да почне да игра и побеђује. Нисмо имали много времена за неко велико уигравање, али, екипа је млада, јако млада. Квалитетна, али млада. Немам проблема са саставом, само је Орландић повређен, остали су здрави. Наравно, и Луковић још није спреман да би заиграо, али сви остали су или потпуно, или скоро потпуно спремни. Вождовац има искусне играче који су међу бољима на својим позицијама у лиги. Екипа су која зна шта хоће и коју тренира талентован тренер, и мислим да нам неће бити лако – рекао је Божовић, а потом се, на инсистирање новинара, осврнуо на своје уводне речи.
Нисам оптужио медије за све, већ сам рекао да се добар део овог што се десило, десило захваљујући вама. Испали смо у јулу из Европе, истина, али од боље екипе од нас. Каират је много боља екипа од нас. Што се тиче шампионата, прошла су три кола. Екипа игра лоше. И то је моја одговорност. И ви бисте волели да су мене сменили, али нећу да идем. Оставку сам понудио, али после свега што се десило, немам права да одем. Али, уједно сам и спреман за то. Но, у овом тренутку не би било ни лепо, ни културно ни добро за Звезду да ја одем. Мислим да смо и ја и играчи свесни ситуације. Знамо да само добрим играма и победама можемо да смиримо ситуацију. Неће Звезда пропасти. Звезда је синоним Србије, без обзира колико се то некоме свиђа или не, Звезда има највише навијача у Србији. И нико неће дозволити да Звезда пропадне, нити ће Звезда пропасти. Можда неки желе да комшији цркне крава, али ко се последњи смеје, најслађе се смеје – рекао је Божовић, и још једном појаснио да се ни најмање не каје што је преузео Црвену звезду.
Не кајем се. Много ми значи подршка навијача, и та подршка се осећа. Није баш весела атмосфера, али тренира се нормално, и мислим да екипа мора да одговори победама. У сваком клубу су најважнији играчи. Мислим да и они схватају да је ово тренутак када би многи волели да затворе стадион, а то је почело још 1991. године. Од тада многи желе да овај стадион затворе, али овај стадион се неће затворити никада. Данас сам видео један наслов „ко ће угасити светло?“. Да вам кажем, светло ће угастити Столе, али данас када завршимо тренинг – нашалио се Божовић.

Претходни текстНа Врачар за 300 динара
Следећи текст12 играча на првој прозивци Дејана Радоњића