Саопштење ФК Црвена звезда

35

ФК Црвена звезда је, након седнице Управног одбора која је одржана у уторак, 4. августа, издао следеће саопштење:

Анализирајући незадовољавајућу игру и резултате тима на почетку сезоне као и јасно изражено незадовољство навијача и Управе таквим стањем, УО ФК ЦЗ констатовао је следеће:

1. Управа клуба обезбедила је све најважније услове за несметан рад првог тима (врхунски тренер, најбољи услови за припреме, обезбеђење појачања у складу са оценом стручног штаба, премије играчима итд). И поред тешке материјалне ситуације и огромних издатака за подмирење дугова наслеђених из многих ранијих година (дуг умањен за око 10 милиона евра), Управа је обезбедила средства којим ће се до краја године редовно подмиривати све обавезе према играчима, стручном штабу и запосленима. Ипак, очекивани спортски резултати на почетку сезоне су изостали.

2. УО је размотрио и став представника навијача да су поред спортских резултата незадовољни радом Управе, и поред тога, заједнички је оцењено да досадашњи спортски резултати нису задовољавајући и да не прате планове Клуба. На основу извештаја шефа стручног штаба Миодрага Божовића као и анализе разлога слабијих резултата на почетку сезоне (повреде, неспремност придошлица, рани почетак такмичења итд) није прихваћена његова понуђена оставка.

Уместо тога и уз пуну сагласност представника навијача присутних на седници, УО изражава чврсту подршку и поверење шефу стручног штаба у његовом даљем раду и очекује да се појачаним радом, дисциплином и резултатима клуб усмери ка остваривању планираних циљева.

3. Разматрајући незадовољство навијача и њихову оцену да рад и резултати Управе нису задовољавајући, а у жељи да се обезбеди нужна подршка навијача тиму у борби за остваривање планираних резултата и за освајање титуле у наредном периоду као и да се избегну сви могући неспоразуми на релацији навијачи – клуб, УО званично покреће процедуру за опште превремене изборе у клубу. У том смислу, избори ће бити расписани 15. септембра, а сагласно Статуту и Правилнику о изборима, избори ће бити одржани 10 до 30 дана од дана расписивања избора.

4. На овај начин УО јасно ставља до знања целој звездашкој јавности да као и до сада ставља на прво место интерес клуба и позива најширу звездашку јавност да се окупи око клуба и подржи играче и стручни штаб у остваривању заједнички планираних и жељених резултата.

Спровођењем општих превремених избора УО настоји да уважи све примедбе и критике и да обезбеди јачање поверења између најшире јавности, навијача и клуба, а на основама Статута и других докумената клуба чиме би се учинио још један нови корак ка пуној стабилизацији ФК Црвена звезда.

Претходни текстЗвездине даме почеле припреме за нову сезону
Следећи текстЗвездине млађе категорије кренуле са тренинзима