Нови реми Звезде

40

Фудбалери Црвене звезде забележили су реми у трећем колу Суперлиге. Након минуса од једног гола, црвено-бели су могли и до победе, али Александар Катаи није успео да реализује једанаестерац.

Након два гостовања, фудбалери Црвене звезде у трећем колу коначно су заиграли на стадиону „Рајко Митић“ и пред својим навијачима дочекали Раднички из Ниша.

Пред поприлично добро испуњеним трибинама највећег српског стадиона, изабраници тренера Божовића нису приказали очекивану партију. У првом полувремену није виђено много прилика, тек покоји спорадичан покушај. Гости, видно опредељени за дефанзиву, покушавали су брзим продорима са стране да угрозе гол Рајковића.

Мањак креативности на средини терена у редовима црвено-белих условио је мали број употребљивих лопти ка нападачима.  Казна за летаргичну и безидејну игру стигла је у финишу првог дела. После ударца из угла, највиши у скоку пред голом Црвене звезде био је Росић, који је мало пре тога заменио повређеног Булатовића и закуцао лопту у небрањену мрежу.

Ионако пољуљано самопоуздање примљеним голом, додатно је уздрмало тим Миодрага Божовића. У самом финишу, бивши нападач клуба из Љутице Богдана, Милош Трифуновић имао је одличну шансу, али је Рајковић пантерском интервенцијом, успео да сачува свој гол.

У наставку црвено-бели су пружили много бољу игру, и на крају могли и потпуно да преокрену резултат. Све је почело шансом Јовановића после корнера, али је лопта прошла поред стативе. Недуго потом Ибањез је погодио стативу из слободног ударца. Гости су остали са играчем мање на терену последњих пола сата, након што је Росић после кошкања са Ибањезом зарадио други жути картон. У последњих 20-ак минута уследила је тотална офанзива домаћих, али је екипа Радничког, као на тренингу, небројано пута интервенисала након не толико опасних центаршутева са бокова. Блок Нишлија је био исувише добро организован да би се константно нападао центаршутевима са бокова. Ипак, наду за преокретом унео је Јовић који после ко зна којег по реду центаршута и повратне лопте Мбођа успева да изједначи.

Уследили су још жешћи напади, а после фаула над Матосом у шеснаестерцу, судија Бојан Николић показао је на белу тачку. Одговорност је преузео Катаи, међутим голман Јовановић зауставио је његов ударац. На одбијену лопту натрчао је Петковић, шутирао главом у паду, али промене резултата није било.

У прва три првенствена кола црвено-бели забележили су само једну победу и два нерешена резултата. У следећем колу изабраници тренера Божовића гостоваће Вождовцу.

Црвена звезда – Раднички 1:1 (0:1)
Стадион: „Рајко Митић“. Гледалаца: 22.000. Судија: Бојан Николић (Крагујевац). Стрелци: Јовић у 88′ за Црвену звезду, а Росић у 36′ за Раднички.
Црвена звезда: Рајковић, Петковић, Јовановић, Мбођ, Ибањез, Ковачевић, Савићевић, Катаи, Веред, Паркер и Јовић.
Резерве: Кахриман, Цветковић, Павићевић, Анђелковић, Матос, Ристић, Грујић.
Раднички (Ниш): Јовановић, Петровић, Д. Булатовић, Лакић-Пешић, Ђорђевић, Р. Булатовић, Богдановић, Ђуричковић, Марјановић, Јовановић, Трифуновић.
Резерве: Филиповић, Коларевић, В. Ђорђевић, Росић, Томић, Ашћерић, Игњатијевић.

Претходни текстКалинић у Фенербахчеу за милион евра
Следећи текстБожовић: Бод заслужено иде у Ниш