Црвено-бели нерешено са Металцем

28

Фудбалери Црвене звезде уписали су и први овосезонски реми. Након 90 минута игре у Горњем Милановцу, мреже су остале мирне.

Очекивало се много више од наших фудбалера у првом полувремену. Црвена звезда је у првом делу приказала бледу, неповезану игру, уз веома несигурну одбрану, па је Металац био ближе водећем голу. Десети минут донео је најбољу прилику за домаћина, када се након шута Младеновића са преко 20 метара затресла пречка. Фудбалери Металца често су „нападали“ простор између штопера и бека, и у неколико наврата су успевали да створе опасне нападе. Последња линија Црвене звезде је и на овој утакмици показала несигурност и деконцентрацију, а то је наш тим могло да кошта да су нападачи Металца били спретнији у завршници напада. Са друге страме, Црвена звезда је најближа голу била након покушаја Паркера главом, али ни у једној од тих ситуација није било велике опасности по гол Белића. Црвено-бели су често покушавали ударцима са дистанце, али једино је Ристић у 29. минуту принудио голмана Металца на интервенцију. Често су напади Црвене звезде били прилично „нестрпљиви“, уз доста дугих лопти, а неретко и безидејни.

Миодраг Божовић је већ на почетку другог полувремена посегнуо за двоструком изменом. Уместо Цветковића и Гаврића који се доста трудио у првом делу, заиграли су Петковић и Веред. Слика се донекле изменила. Црвена звезда је била нешто конкретнија, успевала је лопту да задржи дуже у ногама, а Металац се, како је време одмицало, све више повлачио, и претио искључиво из контранапада. Ибањез је у 56. минуту шутирао из слободног ударца, са око 30 метара удаљености, али лопта је прошла близу стативе. Исти играч је покушао и нешто касније из скраћеног корнера, али и овога пута је мало фалило да лопта заврши тамо где је желео. У тим моментима „Гроф“ је извршио и трећу измену, и уместо Ристића у игру увео Луку Јовића.

Од тог момента су и напади Црвене звезде постали учинковитији, али су фудбалер Металца направили огроман број прекршаја, и у самом зачетку прекидали акције нашег тима. То им је, све до саме завршнице меча, толерисано, а како се утакмица ближила крају, тако је расла и тензија на терену. У 80. минуту десило се много тога. Један играч Металца, а трећи за свега пет минута, остао је да лежи на трави. Фудбалери Црвене звезде нису желели да прекидају игру, и том приликом је Веред добио јак ударац због којег је до краја утакмице једва ходао. У завршници напада, Савићевић је пронашао Јовића, овај главом шутирао, али истакао се Белић сјајном интервенцијом.

Последња узбуђења виђена су у надокнади времена. Играо се 90. минут када је Ибањез извео слободан ударац и пронашао Мбођа који из другог покушаја успева да шутира, али само у пречку. Већ у наредном нападу, и Металаца је имао прилику да победи, али ни домаћини нису успели да упуте ударац ка голу.
На крају, резултат је, по свему приказаном у оба полувремена, можда и најреалнији. Оно што забрињава, поред проблема у игри нашег тима, је и све већи списак повређених играча, јер је другу утакмицу заредом, због оштрог старта, повређен један играч нашег тима.

Металац – Црвена звезда 0:0
Стадион: „ФК Металац“. Гледалаца: 3.600. Судија: Владо Глођовић (Врбас)
Металац: Белић, Никодијевић, Оташевић, Седлар, Рнић, Букорац, Младеновић, Димитријевић, Мердовић, Ђенић, Ивановић.
Резерве: Бојовић, Симов, Бркић, Луковић, Батрак, Миловановић, Станић.
Црвена звезда: Кахриман, Цветковић, Јовановић, Мбођ, Ибањез, Ковачевић, Савићевић, Ристић, Катаи, Гаврић и Паркер.
Резерве: Манојловић, Петковић, Анђелковић, Грујић, Стојановић, Веред, Јовић.

Претходни текстПрва појачања стигла у Звезду
Следећи текстБожовић: Резултат је реалан