Одржана комеморација за Горана Гогића

38

На стадиону „Рајко Митић“ је у уторак, 14. јула, одржан комеморативни скуп поводом смрти доскорашњег фудбалера Црвене звезде, Горана Гогића. Скупу је присуствовао велики број Звездиних легенди, бивших тренера, играча, као и чланова породице.

Након одавња почасти Горану Гогићу минутом ћутања, присутнима се обратио председник ФК Црвена звезда, Светозар Мијаиловић.
Нико од Звездаша није могао ни да замисли да ћемо се од тебе опраштати на овакав начин. Веровали смо да ћемо се још дуго дружити и делити радости. Био си велики Звездаш, волео си Звезду, али и сви у Звезди су волели тебе. Био си омиљен. Благе наравни, неуморног духа. Прерано си нас напустио, и остала је велика, велика туга. Нека ти је вечна слава и хвала.
Неколико речи рекао је и капитен Црвене звезде, Предраг Рајковић, који је у наш клуб стигао заједно са Гораном Гогићем.
Требало би сада да се од тебе опростим, а мени се не опрашта. Требало би нешто да кажем, а мени се само ћути. Требало би да погледам твоју слику, а ја бих да те загрлим… Рекоше ми „ти си капитен, ти си са њим играо, ти ћеш се у тиме саиграча и свлачионице обратити“. А ја, ја бих са тобом на терен, да освојимо још једну титулу за нашу Звезду… Нећу ни реч рећи о томе какав си био човек и играч, то сви знају. Нећу да кварим причајући о томе, сувишно је. Нећу ни да причам о томе колико си волео ове наше боје, ову нашу Маракану. Колико си срећан и усхићен био кад смо заједно кретали из Јагодине. Ти да се вратиш, а ја да се уверим зашто ми толико причаш о Црвеној звезди. Где су разлози твоје љубави према њој… Сад ми је све јасно. Хвала ти што си ми обогатио живот и каријеру. Што си ми показао како изгледа добар и частан човек. Васпитаваћу децу да личе макар мало на Горана Гогића, и никада те, никада, нећу заборавити. Живећеш док живим ја, док живи твоја породица и сви твоји пријатељи, а има их, минимум четири милиона… Нека ти је вечна слава – рекао је Предраг Рајковић.
Сахрана Горана Гогића биће одржана у Кули, а тачан термин биће објављен.

Претходни текстСкупштина ФК Црвена звезда 18. јула
Следећи текстСрећно Боби