Мордовија савладала црвено-беле

34

 Седам дана пред почетак националног шампионата фудбалери Црвене звезде одиграли су пријатељски сусрет против руске екипе Мордовија. Тренер Божовић прилику је указао играчима који нису имали значајнију минутажу против Каирата, као и новајлијама Виеири и Ибањезу који су оставили одличан утисак и неколико пута измамили аплаузе око 3500 гледалаца на највећем српском стадиону.

Већ у петом минуту црвено-бели су повели голом Гаврића. Ударац Ристића са ивице казненог простора је изблокиран, лопта је дошла до Аврамовског који је упутио центаршут после кога се најбоље снашао крилни нападач домаћих и затресао мрежу. У односу на госте, изабраници Грофа Божовића током првих 45 минута деловали су доста опасније, створили су неколико одличних шанси, међутим нису успели да их материјализују. Под посебном пажњом праћена је игра тек пристиглих Виеире и Ибањеза. И док је први симпатије покупио конкретношћу у завршници, као и одличним волејем који је испалио средином првог дела,
у ногама дефанзивног крилног играча из Аргентине виђен је динамит. Неколико идеалних центаршутева, као и погођена статива у финишу сусрета били су довољни да Звездина публика са великим симпатијама гледа на новопридошлицу из загребачког Динама.

Када су најзанимљивији детаљи на терену у питању, после већ поменуте смислене игре Црвене звезде у првом полувремену, гости су из чини се једине акције у овом делу игре успели да стигну до изједначења. Лопта је након напада и убацивања са десне стране прошла поред комплетне одбране домаћих, где ју је сачекао Сисуев и убацио у мрежу немоћног Манојловића.
Исти играч свој тим довео је до вођства и касније, испоставиће се, до победе, у 61. минуту после одличног утрчавања у простор иза штопера црвено-белих.

У другом делу, Мордовија је била доста конкретнија, створила је више прилика, међу којима и једанаестерац који је одличном
интервенцијом одбранио млади и суперталентовани голман Филип Манојловић. Пред сам крај сусрета догодила се већ поменута статива Ибањеза.

Прилику да заиграју на овом мечу у другом полувремену добили су Јовић, Јововић, Ахчин, Цветковић, Мијаиловић, Паркер и Рендулић.

Генерални утисак гласи да је пред тренером Божовићем још много посла, али и да је потенцијал екипе из Љутице Богдана далеко већи од оног који показују уводни резултати. Нажалост, времена нема пуно, јер већ наредног викенда Црвена звезда отвара првенство гостовањем ОФК Београду.

Црвена звезда – Мордовија (1:1) 1:2
Стадион: Рајко Митић. Гледалаца: 3500. Судија: Јовановић Срђан. Стрелци: Гаврић у 5′, Сисуев у 42′ и 61.
Црвена звезда: Манојловић, Петковић, Ибањез, Павићевић, Јовановић, Ковачевић, Ристић, Грујић, Аврамовски, Гаврић, Хуго Виеира.
Резерве: Вићић, Јовић, Стојковић, Јововић, Ахчин, Цветковић, Мијаиловић, Паркер, Стојановић, Рендулић.
Мордовија: Чебану, Риков, Накушев, Гапон, Дудиер, Ле Талек, Доналд, Власов, Сисуев, Иванов, Лутсенко.
Резерве: Шитан, Кобакхидзе, Бобер, Микхаметсин, Шебанов, Самадин, Шипитшин, Ломић, Перендиа, Стевановић, Игњавиш.

Претходни текстЧовић: Наћи ћемо решење и за БАТ
Следећи текстЗвездино саопштење за јавност