Пораз црвено-белих на старту сезоне

28

Нова сезона за фудбалере Црвене звезде почела је доста раније него претходних година.

Због слабог коефицијента изабраници Миодрага Божовића европски пут започели су из првог кола, против казахтанског представника, Каирата. Суочен са проблемом да не може да рачуна на нерегистроване странце Гроф се ослонио на играче који су играли и претходне сезоне са изузетком Иданом Вердеом, појачањем из Израела.

Сусрет је почео невероватном одлуком пољског арбитра Франковског који је први старт Саве Павићевића престрого санкционисао црвеним картоном. Катастрофални делилац „правде“ са својим помоћницима печат на своје лоше издање ставио је признавањем поготка из офсајда који су гости постигли у самом финишу првог полувремена.

Између две кардиналне грешке судија на терену је виђена велика, рововска битка. Осакаћени одлуком Пољака покушавали су црвено-бели да закрпе рупу насталу искључењем Павићевића. Уместо Ковачевића на терен је већ у трећем минуту ушао Вукашин Јовановић. Утисак је да су се играчи најтрофејнијег српског клуба добро држали, и док су имали снаге јуначки се борили. Не треба заборавити да је екипа Каирата у пуном такмичарском ритму док је тим са стадиона Рајко Митић тек две недеље заједно. Мало времена за уигравање и повезивање линија тима је било осетно, што су играчи Каирата максимално користили и лако долазили у прилику за погодак. Међутим, и поред свих недаћа и проблема на одмор се требало отићи без голова да судијска тројка из Пољске није превидела офсајд од пола метра.

Клуб из Љутице Богдана уложио је натчовечански напор да би стекао дозволу за играње у Европи, због чега одлука Франковског и екипе довољно добија на значају. Са само једним задњим везним, тешко је било парирати Каирату на средини терена. Савићевићу, Катаију, касније Ристићу нема се шта замерити на борбености. Оставили су последњи атом снаге на терену, покушавали са играчем мање да дођу до повољног резултата, али нису успели. У наставку најбољу прилику имао је Паркер након асистенције Катаија, избио је сам пред голмана гостију који је изашао као победник из овог дуела. Тачку на коначан исход, можда и на укупног победника овог двомеча ставио је Куантајев у 64. минуту када је по други пут матирао одличног Рајковића.

У финишу на терену се појавио и Ристић који нажалост није успео да промени ситуацију на терену. За седам дана следи реванш у Алматију и већ на почетку сезоне, Сизифов посао за изабранике Грофа Божовића. У наредним данима, треба очекивати максимално збијање редова и покушај да се оствари велики преокрет.
Нека буде да се први мачићи у воду бацају. Реванш је на програму 9. јула у Казахстану.

Црвена звезда – Каират 0:2 (0:1)
Стадион: „Рајко Митић“. Судија: Франковски. Стрелци: 45. Гохоу, 63. Куантајев
Картони: црвени: Павићевић (2.), жути: Катаи (62.), Марковић (37.), Куат (40.), Гоухоу (87.).
Црвена звезда: Рајковић, Цветковић, Павићевић, Рендулић, Анђелковић, Ковачевић, Савићевић, Катаи, Веред, Паркер и Орландић.
Резерве: Кахриман, Петковић, Јовић, Ристић, Јовановић, Грујић, Гаврић.

Каират: Плотников, Лунин, Соарес, Марковић, Куантајев, Гурман, Куат, Исламкхан, Да Силва, Риеира, Гохоу.

Претходни текстОдложена Скупштина ФК Црвена звезда
Следећи текстРајковић и Јовановић након Каирата