Миодраг Божовић пред Каират

17

Црвену звезду у четвртак од 20:45 часова очекује прва утакмица у новој сезони. Противник је Каират из Казахстана у првом колу квалификација за Лигу Европе.

Тим поводом медијима се обратио тренер црвено-белих, Миодраг Божовић.

Каират је најтежи могући противник и то не само због добре екипе, већ и због њиховог првенства које је у току, односно чињенице да су у такмичарском ритму одавно. Бољи су од нас у физичкој спреми јер смо ми само три недеље у припремном периоду. Ипак овај стадион има неку своју магију, Маракана је увек била незгодна за сваког противника. Момци су свесни да би после паузе у Европи ово била добра шанса за већи успех ако се победи. Даћемо све од себе али у спорту се никад не зна – рекао је Миодраг Божовић.

Шеф струке је истакао да није свеједно ни њему када изађе на терен и да се присетио играчких дана.

Ја сам јуче изашао на стадион први пут после 1994. године и има неког адреналина у мени кад закорачим на ту траву. То може да опише само неко ко је играо у Звезди, јер је тај осећај хука са трибине док излазите из тунела неописив.

Божовић је изнео и конкретна очекивања од сутрашње утакмице.

Свака победа без принљеног гола за нас је добра. Велика нам је предност прва утакмица на Маракани јер се надам пуном стадиону и великој подршци, а они то немају. Зато нама значи домаћ терен, а њима не.

Црвена звезда се добро упознала са противником.

У последњих 7 утакмица имају 4 победе и 3 нерешене. Екипу знам добро због пар играча који су играли у Русији. Екипа која има добар напад и брзе играче, али без обзира, они нису Манчестер јунајтед и не треба да их прецењујемо, али и да их потцењујемо. Боље играју на контре, јер имају изузетно брзе играче. Ипак мислим да нису толико добри у одбрани и да морамо искористити њихове недостатке.

Осим већ познате информације о повреди Луковића, других проблема у Звезди нема.

Немамо повређених играча, а имам још две дилеме око тима, међутим знамо састав који ће играти. Истина је да имамо доста ниску екипу, али и Барселона је има па не примају голове из прекида. Нисмо толико радили на томе али ваљда нећемо примити гол из прекида сутра – закључио је Божовић.

Претходни текстЗвезда наградила најуспешније такмичаре Тикет лиге
Следећи текстГужва на Калишу – обновљено чланство