Истраживање агенције „Фактор Плус“ и Звезде

80

ФК Црвена звезда је у сарадњи са агенцијом за истраживање тржишта „Фактор Плус”, а у циљу побољшања маркетиншких потеза и услуга нашег клуба, спровела истраживање на 148. “вечитом дербију” ај трекинг (eye tracking) методологијом.

Агенција „Фактор Плус” је од марта месеца лиценцни партнер шведске компаније „Tobii technology” уз помоћ чијих уређаја (наочара и трекера) се могу пратити кретања зенице ока. Тачније, уз помоћ ове технологије “Фактор Плус” је спровео истраживање шта, како и на који начин испитаници опажају приликом гледања фудбалске утакмице.
Праћени су бројни аспекти: шта се прво угледа од рекламног садржаја на стадиону, на који начин и колико дуго се опажају спонзори на дресу и шта одвлачи пажњу испитаницима а излази из оквира фудбалског меча односно дешавања на самом терену.

Након одгледаног 148. вечитог дербија издвојено је, између осталог, да испитаници у највећем проценту издвајају видљивост главних спонзора – Газпром, Лав пиво и Телеком Србија. Односно, у највећем броју су запамтили да су видели ове брендове током утакмице.

ФК Црвена звезда и агенција за истраживање тржишта „Фактор плус” ће наставити да заједно раде на унапређењу спортског маркетинга.


Претходни текстАлександар Бошковић нови тренер Звездиних дама
Следећи текстСрбија је шампион света!