Божовић: Не смемо погрешити у процени играча

37

Фудбалерима Црвене звезде је петак, 12. јун, био први радни дан у новој сезони. То се не може рећи за тренера Миодрага Божовића, који је и претходне дане провео радно.

„Гроф“ је покушао да се за ово кратко време упозна, и то преко видео материјала, са играчима који се налазе у тиму, а право упознавање им тек следи.

Током одмора сам одгледао велики број утакмица из преходне сезоне. Од стандардних играча отишао нам је само Дарко Лазовић што значи да ова екипа има квалитет да се бори за шампионску титулу. Наравно, потребна су нам можда два или три појачања, али ми нипошто не смемо погрешити у процени – наглашава Божовић, свестан да је јавност жељна да чује и нека имена.

Не можемо да доводимо играче само да би јавност била задовољна и да бисмо могли да кажемо да смо неког довели. Јако је тешко у овом тренутку наћи играче који су квалитетни, и који би нам одмах донели квалитет. Очекујем да до 18. јула завршимо причу око појачања. Припреме су кратке, а играчи који су на Новом Зеланду ће добити још неколико дана одмора, али вратиће се на време. Али, не интересују ме те алиби приче, када сам преузео посао био сам свестан услова, као и тога каква је ситуација – закључио је Божовић.

Фудбалери који су се појавили на прозивци су:
Голмани: Дамир Кахриман, Јован Вићић.
Одбрамбени играчи: Александар Луковић, Дарко Лазић, Саво Павићевић, Мамаду Мбођ, Милош Цветковић, Душан Анђелковић, Марко Маринковић, Златко Иличић, Марко Мијаиловић, Милош Стојановић, Ненад Цветковић.
Везни играчи: Саша Стојановић, Михаило Ристић, Ненад Гаврић, Данијел Аврамовски, Владимир Јововић, Немања Ахчин, Никола Стојковић, Душан Живковић, Никола Јовановић, Лазар Туфегџић.
Нападачи: Лука Јовић, Петар Орландић, Оњило Ифеани.

На Новом Зеланду се и даље налазе Предраг Рајковић, Филип Манојловић, Вукашин Јовановић и Марко Грујић, а њихов долазак зависи од пласмана репрезентације на светском првенству, односно одлуке клуба о накнадном одмору.

Марко Петковић и Александар Ковачевић ће бити учесници европског првенства кза играче до 21 године, које почиње 17. јуна.

Накнадно ће екипи бити прикључени и Вукан Савићевић, који 15. јуна игра утакмицу за младу селекцију Црне Горе.

Претходни текстТерзић: Саставићемо тим на време
Следећи текстПознати противници на припремама