Победа црвено-белих за крај сезоне

66

Фудбалери Црвене звезде победом су окончали сезону 2014/15. Головима Петра Орландића (два) и Саше Стојановића, црвено-бели су славили резултатом 3:1.

Последњу утакмицу Црвене звезде у такмичарској 2014/15 обележио је растанак Дарка Лазовића и најтрофејнијег српског клуба. Пре почетка сусрета, председник Мијаиловић уручио је рођеном Чачанину урамљен дрес са бројем осам који је Лаза током пуних шест година носио. Ни најватреније присталице нису заборавиле све што је вихорни крилни нападач дао клубу из Љутице Богдана па су након последњег судијског звиждука дуго скандирале име свог дугогодишњег љубимца који такође није успео да сакрије емоције.

Што се дешавања на терену тиче, виђена је допадљива фудбалска представа. Обе екипе лишене резултатског императива, играле су растерећено, а већи квалитет потврдили су изабраници Ненада Лалатовића и преточили га у тријумф од 3:1. Да је расположен за игру већ на самом старту потврдио је Петар Орландић у петом минуту када је након центаршута Ђорђевића шутирао преко гола. Фудбалери нашег тима играли су добро, контролисали дешавања на терену, стварали прилике, да би награда такве игре стигла у 25. минуту. Након центаршута са леве стране Орландић је високо скочио и закуцао лопту у мрежу. На средини терена конце игре држали су Савичевић, Стојановић и Босанчић који су имали обилату помоћ Дарка Лазовића којем се није дало да на опроштају постигне погодак иако је имао неколико изгледних прилика.

Све што су гости из Лучана успели да ураде збило се у 34. минуту када су дошли до изједначења преко Павлова после брзе акције по десној страни. Чинило се да ће то бити резултат првог полувремена међутим са тим се није сложио Орландић који је у надокнади првог дела игре на асистенцију Лазовића поново довео црвено-беле у вођство.

У наставку повредио се најопаснији фудбалер Лучанаца Фрајдеј, уједно и најбољи стрелац лиге, чиме је напад гостију тотално „отупео“. Са друге стране, Црвена звезда је константно била на половини ривала, стварала прилике, међутим све до промене резултата није било све до последњих тренутака сусрета. Стрелац је био Стојановић који је изванредним ударцем са ивице казненог простора ставио тачку на такмичарску годину.

По заврђетку утакмице уследио је скоро получасовни перформанс навијачла на северној трибини, који су након дугог скандирања Лазовићу, наставили да певају заједно са најмлађим фудбалерима, полазницима 14 школа фудбала са којима је Црвена звезда потписала уговоре о сарадњи.

Управо завршена сезона могла би се подвести под неуспешне с обзиром да клуб није успео да освоји ниједан трофеј, али имајући у виду играчку афирмацију неколицине младих играча утисак је да је направљен помак и да црвено-бели у будућности имају чему да се надају.

Црвена звезда – Младост 3:1 (2:1)
Стадион: „Рајко Митић“. Гледалаца: 7.120. Судија: Милан Илић (Ћуприја). Стрелци: Орландић у 25′ и 45′, и Стојановић у 90′ за Црвену звезду, а Павлов у 34′ за Младост.
Црвена звезда: Кахриман, Цветковић, Павићевић, Лазић, Ђорђевић, С. Стојановић, Босанчић, Савићевић, Анђелковић, Орландић.
Резерве: Станковић, Петковић, Мбођ, М. Стојановић.
Младост: Крзнарић, Пешић, Црномарковић, Големић, Гашић, Јагодић, Ахчин, Јовановић, Живадиновић, Павлов, Фрајдеј.
Резерве: Радукић, Дошен, Радин, Гаврић, Оташевић, Милосављевић, Плазнић.

Претходни текстЦрвена звезда победник Турнира пријатељства
Следећи текстЛалатовић: Лепа и отворена утакмица