Лалатовић и Петковић пред ОФК Београд

32

Након два везана пораза у првенству, фудбалери Црвене звезде су фокусирани на утакмицу која следи.

ОФК Београд ће у суботу од 17 часова дочекати Црвену звезду, која нема право на кикс уколико жели да задржи друго место на табели. Тога су свесни и тренер Ненад Лалатовић, као и Марко Петковић, некадашњи фудбалер „романтичара“.

Идемо на Врачар да пружимо добру партију против ОФК Београда, екипе која је уз Рад најпријатније изненађење ове сезоне. Добро су пласирани на табели, имају добар тим и одличне младе играче. Али, нама мора да дође памет у главу и да ове две утакмице победимо и тиме задржимо друго место које заслужујемо у овом тренутку. Сигуран сам да ће моји момци сутра дати све од себе да дођемо до победе. Неки играчи су добили шансу против Радничког, а мало ћу променити и тим за сутра, и надам се да ће играчи који истрче на терен оправдати поверење. Не могу да рачунам на Јовића који је повређен, затим на Рајковића који се сад повредио. Александар Катаи је добио ударац у леђа, за њега ћемо тек видети да ли ће моћи да игра. Сви остали играчи су здрави – рекао је Лалатовић.

Марко Петковић је против Радничког по први пут овог пролећа, а након опоравка од тешке повреде, заиграо у стартној постави.

Тешка утакмица нам предстоји, и уједно јако битна. Када то кажем, не мислим због стања на табели него због два везана пораза, а екипа као што је Црвена звезда не сме себи да дозволи да иде из кикса у кикс. Због тога, ми ћемо дати све од себе јер морамо да добијемо утакмицу. Кад год се поново нађем на терену против ОФК Београда, то буде емотивно за мене јер сам осам година тамо провео. Али, сада сам играч Црвене звезде и због ситуације у којој се налазимо, морамо да победимо – рекао је капитен младе репрезентације Србије, и на питање новинара прокоментарисао атмосферу у свлачионици црвено-белих.

Не можете ни да замислите колико нас је било срамота после Радничког. Биле су две опције, или да оставимо фудбал сви, или да се сутрадан појавимо на тренингу и уложимо последњи атом снаге како бисмо и на утакмицама одиграли најбоље што можемо. Нико није оставио фудбал, што значи да смо дошли на тренинг са жељом да се искупимо, колико је то могуће. Тренутна атмосфера је таква да постоји велика доза самокритике у свлачионици Црвене звезде, али ни у једном тренутку није било никаквог проблема између нас међусобно, или шефа струке. Сви смо заједно, и сутра ћемо сви на утакмици бити заједно и заједно ћемо покушати да победимо. И победићемо – рекао је Петковић.

Ненад Лалатовић је такође, на инсистирање новинара, прокоментарисао писања појединих медија.

Пише се свашта, а видим да се тај новинар није појавио сад на конференцији. Писао је ствари које нити је могао да чује, нити да види. Вероватно му је неко наредио да то напише. Истина је да нас је све срамота, и мене и моје играче. Ми смо Црвена звезда и не смемо себи да дозволимо да изгубимо од последњег на табели. Али, ми смо после утакмице причали, најнормалније, свесни смо шта се десило, и нећемо дозволити да се тако нешто понови – категоричан је Лалатовић, који није желео да критикује Орландића, упркос промашеним шансама.

Не, нисам имао разговор са Орландићем. Сигурно да је хтео најбоље, али многим играчима треба времена да се уклопе. Он је показао да је добар голгетер, али у фудбалу се дешава да се промаши и немогуће. Њему је било најтеже после утакмице, то се на њему видело, али већ сутра ће имати прилику да изађе јачи из свега овога – рекао је Лалатовић.

Претходни текстКарте за ОФК Београд стигле на Маракану
Следећи текстБез продаје улазница за дерби