И Крагујевчани бољи од Звезде

46

Фудбалери Црвене звезде разочарали су игром и у 28. колу на стадиону „Рајко Митић“ пред својим навијачима поражени су од фењераша, Радничког из Крагујевца.

Тренер Лалатовић прилику је указао младим снагама. У тиму су се као стартери појавили Стефан Ђорђевић и Мамаду Мбођ, који су имали мању минутажу у претходним сусретима. На највећем српском стадиону за стандарде црвено-белих окупио се мали број гледалаца, њих око 2500.

Прву прилику имали су фудбалери најтрофејнијег српског клуба у деветом минуту када је Лазовић солидно извео слободан ударац. Четири минута касније Катаи је тукао искоса са леве стране, међутим, голман гостију Трифуновић је одбранио. Занимљиво је да су фудбалери из Крагујевца наступили у резервној гарнитури дресова Црвене звезде.

Од средине првог дела игре јалово су нападали изабраници Ненада Лалатовића, али нису успевали да пробију бункер противника, који, иако је већ отписан из друштва најбољих није желео без борбе да положи оружје. Организовано су се бранили и покушавали да створе прилику из контра напада. То им се исплатило у 41. минуту када је после брзе акције Гољевић успео да савлада Рајковића, који се да зло по још увек актуелног српског шампиона буде веће том приликом и повредио. На полувремену између статива је стао Кахриман, међутим, игра црвено-белих је остала иста. Уместо Аврамовског и Петковића заиграли су Стојановић и Гаврић.

Већи посед лопте и стално боравиште на половини ривала нису донели резултат Црвеној звезди. Напади су се углавном завршавали испред казненог простора Крагујевчана. У 65. минуту гости су остали и са играчем мање након што је Никола Ковачевић добио други жути картон. И таман када се очекивала тотална офанзива домаћих уследио је нови шок. Један од ретких излета на део терена који припада црвено-белима гости су искористили да дуплирају вођство. Извели су брз напад по левој страни, а након центаршута највише је скочио Стевић и повисио на 2:0.

Тек тада кренули су у јуришима играчи тима из Љутице Богдана ка голу Трифуновића. Али све што су успели да ураде било је да смање предност гостију преко Ристића у 84. минуту из једанаестерца. Треба напоменути да данас свој дан није имао Петар Орландић који се у неколико ситуација прописно обрукао. Шансе за барем изједначење пропустили су и Катаии, односно Лазовић.

Два кола пре краја Црвена звезда заузима друго место на табели са само једним бодом више од Чукаричког. У наредном колу црвено-беле очекује сусрет са екипом ОФК Београда.

Црвена звезда – Раднички 1923 1:2 (0:1)
Стадион: „Рајко Митић“. Гледалаца: 2.224. Судија: Милан Илић (Ћуприја). Стрелци: Ристић у 84′ из пенала за Црвену звезду, а Гољовић у 41′ и Севић у 68′ за Раднички 1923.
Црвена звезда: Рајковић, Петковић, Јовановић, Мбођ, Ђорђевић, Грујић, Ристић, Катаи, Лазовић, Аврамовски и Орландић.
Резерве: Кахриман, Лазић, Цветковић, Ковачевић, Стојановић, Савићевић, Гаврић.
Раднички 1923: Трифуновић, Живановић, Росић, Бонсу, Б. Миљуш, Ковачевић, Тиодоровић, Кељевић, Гољовић, Д. Миљуш, Миловановић.
Резерве: костић, Јовић, Бубања, Стевић, Трајковић, Урошевић, Лукић.

Претходни текстСтоиловић МВП, Гмитровић најбољи млади одбојкаш
Следећи текстЛалатовић: Одиграли смо срамно