Звезда пропустила прву меч лопту

21

Одбојкаши Црвене звезде нису искористили прву меч лопту у финалу плеј-офа Винер Штетише лиге. Црвено-бели су доживели пораз пред својим навијачима, па ће у недељу 10. маја имати нову прилику да одбране шампионску титулу.


 
Звезда је кренула снажно, а Партизан бојажљиво. Зауставивши Мрдака, уз одличне сервисе Стоиловића, црвено-бели су повели 7:2 и натерали тренера вечитог ривала Васовића да потроши први тајм-аут.
 
Уз песму „Делија” и без неког јачег отпора са друге стране мреже, Звезда је при резултату 10:3 натерала стратега гостију да узме и други тајм-аут. Било је у једном тренутку и 14:4, довољно да црвено-бели у лаганом ритму дођу до вођства.
 
Сет је трајао 22 минута, уз податак да су одбојкаши Партизана имали само 24 одсто реализованог напада! И поред такве игре, црно-бели су већ од старта другог сета заграли много боље, повели 9:6, али је тада уследила серија наших одбојкаша од 9:2 и вођство 15:11.
 
Након тајм-аута Партизана и још две сервис грешке, било је и 17:13, што је резултат за којим ће црвено-бели жалити у трећој утакмици.
 
Тада су уследили флот сервиси Марка Николића, који су донели потпуни преокрет – 17:18, а дисциплинована игра Партизана и још један ас, овога пута Горана Ивковића, натерали су Драгана Кобиљског да на „минус три” (18:21), узме и други тајм-аут.
 
Успела је Звезда још само да приђе на поен заостатка (20:21), али је много боља завршница црно-белих, била довољна за изједначење – 22:25 (1:1).
 
Заиграли су гости на „све или ништа” у трећем сету, повели 9:3 и пребацили нервозу и лоше расположење нашим играчима. Нису Кобиљском помогле ни измене, позвао је и други тајм-аут при резултату 9:17, кад је све мирисало на убедљив тријумф гостију.
 
Ипак, повратак Буцуљевића, вратио је Звезди и енергију, али домаћин није могао да приђе на мање од три поена заостатка (17:20). Чврст блок Партизана заустављао је Звездине контре (две имао Гмитровић), довољно да Марко Николић реализује прву сет лопту (25:20), за вођство црно-белих од 2:1.
 
Разиграли су се гости, промениле су се улоге с почетка меча и Звезди се није писало добро. За шампиона, ништа лепо није писало ни на семафору –12:7.
 
Ипак, уследила је неизвесна завршница. Пришао је шампион на поен заостатка (од 11:12 до 15:16), онда се Партизан поново одлепио на „плус четири” (15:19), али је упорна Звезда успела да изједначи (20:20).
 
У рату нерава, два Николића донела су Партизану две меч лопте (Марко нападом, Петар блоком), а овај први је још једним снажним нападом из „зоне 4” завршио меч и донео тријумф гостима.

Црвена звезда води у финалној серији плеј-офа са 2:1, а четврта утакмица је на програму у недељу 10. маја од 17 часова у дворани УСЦ Вождовац на Бањици.

Црвена звезда – Партизан 1:3 (25:14, 22:25, 20:25, 23:25)
Дворана: УСЦ „Вождовац”. Гледалаца: 1.100. Судије: Мирко Јанковић (Ниш) и Иван Лазаревић (Шабац). Трајање меча: 103 минута. Резултат у серији: 2:1.
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Околић 7, Стоиловић 21, Копривица 7, Милутиновић 11, Благојевић 5, Буцуљевић 2, Јевтић (либеро), Стефановић 1, Гмитровић 11, Нејић, Мартиновић, Кецман. Тренер: Драган Кобиљски.
ПАРТИЗАН: Лопар 9, Костић 3, Мрдак 10, Мајсторовић 14, П. Николић 7, М. Николић 26, Рајковић (либеро), Ивковић 1, Јокановић, Поповић, Величковић. Тренер: Владимир Васовић.

Претходни текстУлазнице за дуел са ФМП-ом од петка у продаји
Следећи текстГАСПРОМ Тикетманија води вас до финала!