Тријумф црвено-белих против Рада

45

Пред празним трибинама стадиона „Рајко Митић“, фудбалери Црвене звезде без већих проблема савладали су екипу Рада. Тренер Лалатовић од првог минута, као и у сусрету са Доњим Сремом, прилику је указао младим првотимцима најтрофејнијег српског клуба.

Већ у првом минуту могло се наговестити да ће утакмица бити отворена и са много прилика. Шансу су, истина, први имали грађевинари, али је пречка спречила госте да дођу у вођство.

У десетом минуту Ристић је извео корнер, лопту је са друге стативе пред гол вратио Јовић, али је шут Саве Павићевића из непосредне близине одбранио Радуновић. Међутим, само неколико тренутака касније, Орландић постиже погодак за свој тим. Феноменалну асистенцију уписао је Катаи, а високи нападач погађа даљи угао гола Рада. Само четири минута касније, маестрални Лука Јовић који је и на данашњем мечу показао вансеријски таленат, одлично је испратио комбинацију Ристића и Катаија и дуплирао вођство своје екипе.

Црвено-бели су током читавог тока утакмице контролисали дешавања на терену и стварали прилике, али до краја није било промене резултата.

У другом полувремену разиграо се и Лазовић коме је мало недостајало у неколико наврата да настави голгетерску серију из Новог Сада и меча са Доњим Сремом. Шеф стручног штаба Црвене звезде Лалатовић у последњих пола часа игре на терен је послао Аврамовског уместо Орландића док су у финишу заиграли још Мбођ и опорављени Петковић.

Играо се 54. минут када су на одличан центаршут Цветковића закаснили прво Лазовић, а потом и Јовић који је ипак стигао да шутне високо преко гола. Након овог меча, фудбалери Црвене звезде уписали су другу узастопну победу и направили лепу увертиру пред дерби следећег кола који се наредног викенда игра на Бановом брду.

Заиста је права штета што су трибине највећег српског стадиона биле празне, јер је виђена лепа, допадљива игра са обе стране, са много прилика.

Црвена звезда – Рад 2:0 (2:0)
Стадион: Рајко Митић. Гледалаца: Меч је игран без присуства публике. Судија: Срђан Јовановић (Београд). Стрелци: Орландић у 12′ и Јовић у 16′
Црвена звезда: Рајковић, Цветковић, Јовановић, Павићевић, Грујић, Ристић, Катаи, Лазовић, Јовић, Орландић.
Резерве: Кахриман, Петковић, Мбођ, Ковачевић, Аврамовски, Гаврић, Паркер.
Рад: Радуновић, Н. Ђурић, Обрадовић, Михајловић, Гњатић, Љујић, И. Ђурић, Мараш, Милошевић, Родић, Веселиновић.
Резерве: Дејановић, Милисављевић, Марковић, Јелић, Младеновић, Симић, Трнинић.

Претходни текстВелики преокрет Звезде за 2:0 у финалној серији
Следећи текстЛалатовић: Били смо бољи