Лазовић предводио црвено-беле до победе

56

Фудбалери Црвене звезде ће по добром памтити утакмицу у Новом Саду против Доњег Срема. Осим што је забележена победа, на терен се вратио Марко Петковић, након дуге паузе, а Дарко Лазовић је још једном демонстрирао класу.

Црвена звезда је била бољи противник у првом полувремену, што је резултирало већим поседом лопте и пре свега већим бројем шанси. Ипак, ону најбољу, имао је Доњи Срем средином првог периода игре, када је Шарац са неколико метара циљао Рајковићев десни угао гола, али је ипак шутирао поред стативе. Црвена звезда је најопасније шансе створила након добрих центаршутева Дарка Лазовића, али је и на овој утакмици изостала реализација. Најпре је Стојановић са седам метара јако лоше захватио волеј, да би десетак минута касније он и Паркер засметали један другом, па ниједан није успео да шутира ка голу. Лука Јовић је у 24. минуту лепо примио лопту након доброг центаршута Ристића, шутирао ка голу, али је лопта на путу променила правац и завршила у корнеру. И млади играчи везног реда, Ристић и Грујић, у неколико наврата су шутирали са дистанце, али нису успевали да погоде оквир гола, и макар ставе на муке голмана Белића.

Није прво полувреме било несадржајно, али друго је било веома занимљиво. Ненад Лалатовић је одмах извршио измену, и на терен послао Орландића уместо Џошуе Паркера. То се испоставило као добар потез, јер је у 50. минуту након сјајних потеза Луке Јовића и одличног центаршута, Орландић главом из непосредне близине затресао мрежу, и постигао свој први гол у званичним утакмицама за Црвену звезду. Ипак, није славље Звезде дуго трајало, јер је Доњи Срем након само четири минута стигао до изједначења. Био је то слободан ударац за домаћина, уследио је центаршут, а Митровски је главом одлично шутирао и Рајковић је био немоћан.

Црвена звезда је повела у 60. минуту. Михаило Ристић је био оборен , и досуђен је слободан ударац за Црвену звезду, искоса са леве стране. Лопту је наместио Дарко Лазовић, а „пројектил“ који је уследио, само је потврдио да ће Лазовић много недостајати Црвеној звезди наредне сезоне. Био је то велемајсторски гол, ударац који се не брани и који ће се вртети на телевизијским шпицама!

У игру су у наставку ушли Данијел Аврамовски и, након дуге паузе, Марко Петковић, у самој завршници. Црвена звезда је успела да постигне још један погодак, и то поново Дарко Лазовић. Након добре лопте Стојановића, Лазовић је добро утрчао у казнени простор, и рутински пласирао лопту у мрежу за свој други гол.

Заслужена победа Црвене звезде која, у наредном колу у недељу, дочекује Рад.

Доњи Срем – Црвена звезда 1:3 (0:0)
Стадион: „Карађорђе“. Гледалаца: 2000. Судија: Данило Грујић (Ниш). Стрелци: Митровски у 54′ за Доњи Срем, а Орландић у 50′ и Дарко Лазовић у 60′ и 87′ за Црвену звезду.
Доњи Срем: Белић, Црномарковић, Митревски, Вукобрат, Прљевић, Богуновић, Јелић, Синђић, Мирковић, Лакићевић, Шарац.
Резерве: Шегавац, Кошутић, Христов, Обуоби, Швоња, Станковић, Иванов.
Црвена звезда: Рајковић, Цветковић, Павићевић, Јовановић, Анђелковић, Грујић, Ристић, Стојановић, Паркер, Лазовић, Јовић.
Резерве: Кахриман, Петковић, Мбођ, Аврамовски, Савићевић, Гаврић и Орландић.

Претходни текстПораз Звезде у дербију на Ташу
Следећи текстЛалатовић: Добра реакција екипе