Стартује финале плеј-офа, Звезда брани титулу

29

Финална серија плеј–офа Винер Штетише лиге у конкуренцији одбојкаша између Партизана и Црвене звезда почеће у четвртак 30. априла од 18 часова у дворани СЦ “Визура” у Београду уз директан ТВ пренос на РТС 2.

Тим поводом, у београдском хотелу “М” одржана је конференција за новинаре којој су присуствовали капитени и тренери обе екипе: Иван Костић и Владимир Васовић из Партизана и Максим Буцуљевић и Драган Кобиљски из Црвене звезде.

Ове сезоне смо са Партизаном одиграл две утакмице и обе смо изгубили. По мом мишљењу Партизан је фаворит. Улогу фаворита су заслужили оним што су показали током целе сезоне. Савладали су све противнике и честитам им на томе – почео је капитен Црвене звезде Максим Буцуљевић.

Организатор игре црвено-белих је потом додао:

Ми смо у полуфиналу имали тежи посао, морали смо да победимо Војводину, екипу која је освојила један велики трофеј. Међутим, то је сада иза нас. Нико не памти финалисте, тако да ћемо се трудити да ове године не останемо само финалисти – истакао је Буцуљевић.

Тренер Звезде Драган Кобиљски сматра да изненађења с једне и друге стране неће бити.

Познајемо се са екипом Партизана одлично и врло је тешко да их неким техничко-тактичким стварима изненадимо, као ни они нас. Партизан у ову серију улази као непоражена екипа у лигашком делу. Једина су екипа коју ове године нисмо победили у шампионату, али то је за нас велики изазов. Тако је то на папиру, а то са папира мора да се пренесе и на терен – закључио је стратег црвено-белих.

Црвена звезда и Партизан су се ове сезоне два пута састајали и оба пута су славили црно-бели. Први пут је било 3:2, по сетовима 25:20, 25:22, 14:25, 23:25, 16:14, док је други пут Партизан славио као гост са 1:3, по сетовима 22:25, 22:25, 25:19, 10:25.

Нови шампион Србије ће бити екипа која прва забележи три тријумфа. Прве две утакмице и евентална пета се играју код боље пласиране екипе (Партизан). Трећа и евентуална четврта утакмица ће се играти код слабије пласиране екипе (Црвена звезда).

Одбојкаши Црвене звезде бране шампионску титулу освојену прошле године.

СЕНИОРИ – WИЕНЕР СТАДТИСЦХЕ СУПЕР ЛИГА 2014./2015. – ПЛЕЈ – ОФ – ФИНАЛЕ – РАСПОРЕД:

Партизан – Црвена звезда, СЦ “Визура”, четвртак, 30.04. у 18,00

Партизан – Црвена звезда, СЦ “Визура”, недеља, 03.05. у 16,30

Црвена звезда – Партизан, УСЦ “Вождовац”, четвртак, 07.05. у 18,00

Црвена звезда – Партизан, УСЦ “Вождовац”, недеља, 10.05. у 17,00

Партизан – Црвена звезда, СЦ “Визура”, уторак, 12.05. у 18,00

Претходни текстЗвездин кошаркашки камп и у Врњачкој Бањи
Следећи текстПораз Звезде у дербију на Ташу